Apple tilbagekalder brandfarlige batterier

For anden gang i løbet af et år tilbagekalder Apple batterier på grund af brandfare. 128.000 solgte batterier kan overophede og bryde i brand, advarer selskabet, der i august sidste år tilbagekaldte 28.000 batterier fra samme koreanske producent på grund af lignende problemer.

Apple tilbagekalder 128.000 batterier til Ibook G4 og Powerbook G4-computerne på grund af brandfare.

Det sker mindre end et år efter, at Apple sidst tilbagekaldte batterier til G4-serien på grund af fare for overophedning og brand.

De pågældende genopladelige batterier er blevet solgt over hele verden fra oktober 2004 og til maj 2005 til flere modeller fra G4-serien.

Sydkoreanske batterier

Som det var tilfældet sidste år, da Apple tilbagekaldte batterier, er også de nye brandfarlige batterier produceret i Sydkorea af LG Chem.

Apple anbefaler, at man omgående udskifter batteriet, hvis man har et af de pågældende brandfarlige i sin computer.

Selskabet tilbyder erstatningsbatterier, og anbefaler, at man anvender et aldmindeligt strømstik, indtil et nyt batteri er ankommet.

Anvender man et af de brandfarlige batterier, bør man hele tiden holde øje med tegn på overophedning, meddeler selskabet.

De brandfarlige batterier har modelnumrene A1061, A1078 og A1079. Serienumrene går fra HQ441 over HQ507 samt fra 3X446 til 3X510.

Et lignende problem fik i 2001 Dell til at tilbagekalde i omegnen af 284.000 batterier til bærbare computere. Det skete efter, at mindst et batteri var gået op i røg på grund af overophedning under brug.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere