Artikel top billede

(Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

EU kritiseres i hårde vendinger for ny AI-lovgivning: I vil hellere regulere end at skabe innovation

Den europæiske techforening CCIA langer ud efter EU-Parlamentet ovenpå afstemningen om AI Act.

Europa-Parlamentets ledende udvalg tog i sidste uge et stort skridt mod europæisk AI-regulering med en foreløbig vedtagelse af parlamentets holdning til AI Act.

Det er dog ikke alle, der er glade for parlamentets arbejde.

Computer & Communications Industry Association (CCIA), der repræsenterer et bredt udsnit af computer-, kommunikations- og internetindustrivirksomheder, kritiserer udspillet for at hindre innovation i EU.

Organisationen mener, at det nye udspil i højere grad fokuserer på at regulerer end at identificere og behandle risici ved AI.

CCIA mener, at parlamentet har opgivet den risikobaserede struktur i loven og derved har droppet ambitionen om at støtte AI-innovation.

Europæiske AI-udviklere vil nu ifølge CCIA have en ulempe i forhold til deres udenlandske modparter på grund af MEP'ernes ændringer, såsom den brede udvidelse af listen over forbudte AI-systemer og højrisiko anvendelser, skriver foreningen i en meddelelse.

Det drejer sig blandt andet om klassificeringen af online platformes anbefalingssystemer som højrisiko og inkluderingen af ophavsretlige krav i AI-loven, som ifølge CCIA vil øge omkostningerne for virksomheder og have en skadelig virkning på nytænkningen på området.

Parlamentet mangler fortsat at stemme loven igennem ved plenarafstamning.

"CCIA Europe opfordrer EU-lovgivere til at opretholde AI-lovens risikobaserede tilgang for at sikre, at AI-innovation kan blomstre i Den Europæiske Union. Den bedste måde for EU at inspirere andre jurisdiktioner er ved at sikre, at ny regulering vil gøre det muligt, og ikke hæmme, udviklingen af ​​nyttige AI-applikationer," udtaler CCIA Europas policy-chef, Boniface de Champris i meddelelsen.