Artikel top billede

Nets jagter MitID-købere i andre EU-lande

En ny investeringsscreeningslov kan spænde ben for et salg af MitID. Derfor satser Nets på at kunne finde en køber i et andet EU-land, hvor godkendelsesprocessen af en ny køber forventes at glide lettere igennem.

Nets og selskabets italienske ejer Nexi Group satser på at sælge driften af MitID til et selskab fra et EU eller EØS-land.

Det skriver Børsen.

En del af forklaringen skal ifølge avisen findes i den danske investeringsscreeningsslov, som kan spænde ben for et eventuelt salg.

Loven som blev indført i 2021 skal sikre at centrale dele af den danske infrastruktur ikke kommer på udenlandske hænder, hvor det kan udgøre en sikkerhedstrussel.

Men alle EU-lande er underlagt samme lovgivning på området, og det betyder, at et salg til en virksomhed i et andet EU-land vil glide lettere i gennem.

Udover Nets er MitID også ejet af Finansdanmark, der oplyser, at man er trygge ved godkendelsesprocessen af de kommende ejere.

“Vi er trygge ved den af myndighederne dikterede proces og de regler, man som køber skal leve op til i en sådan salgssituation,” udtaler digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen fra Finans Danmark, den anden MitID-ejer, til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere