Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Efter dybe bekymringer om kunstig intelligens: Magrethe Vestager ser AI-adfærdskodeks klar inden for få uger

Det kan tage flere år, før EU’s kommende AI-act bliver en realitet. Derfor arbejder EU og USA nu på et fælles adfærdskodeks, der skal give garanti for, at industrien bruger kunstig intelligens ansvarligt.

Flere af topcheferne i de største tech-giganter og eksperter i kunstig intelligens-teknologier har de seneste uger udtrykt dyb bekymring mod AI, hvis teknologien havner i de forkerte hænder.

AI er blandt andet blevet sammenlignet med atomkrig, klimakrise og globale pandemier, hvis teknologien bruges som våben.

Men nu kan et adfærdskodeks for, hvordan man bruger AI på ansvarlig vis være klar om få uger.

"Alle ved, at dette er den næste kraftfulde ting. Så inden for de næste uger vil vi fremme et udkast til en adfærdskodeks for kunstig intelligens," sagde EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager på et pressemøde onsdag efter et møde mellem EU og U.S. Trade and Technology Council (TTC).

Indtil en endelig AI-lovgivning fastsættes skal udkastet i første omgang være frivilligt at tilslutte sig. Men vigtigst af alt skal det være en garanti for, at man bruger kunstig intelligens ansvarligt.

Magrethe Vestager tilføjede, at hun håbede, at der ville være et endeligt forslag klar "meget, meget snart", som industrien kunne underskrive op til.

AI-act kan være år væk

EU’s kommende ’AI-act’ der indeholder regler om ansigtsgenkendelse og biometrisk overvågning er stadig i gang med at blive udformet. Og der kan gå flere år, før bliver en realitet.

"I de bedste tilfælde vil den træde i kraft om to et halvt til tre år. Det er åbenlyst alt for sent," sagde Vestager forud for pressemødet.

"Vi er nødt til at handle nu," tilføjede hun.

ifølge Magrethe Vestager er det USA og EU, der skal skubbe sådanne regulativer frem i industrien, og der skulle være enighed om specifikke detaljer.

Vestager antydede, at Bruxelles og Washington kan hjælpe med at drive processen, og bemærkede, at generativ "udviklede sig med fantastiske hastigheder."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere