Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Udbredt VPN-app har lækket millioner af brugeres data

En gratis VPN-app til Android og iOS har lækket hundredvis af millioner brugeres data.

VPN-appen SuperVPN, som er downloadet over 100 millioner gange på iOS og Android, har lidt et kæmpemæssigt datalæk.

Det skriver CPO Magazine.

Det er cybersikkerhedsforsker Jeremiah Fowler, der har opgadet det store læk, som består af 133 gigabyte med 360 millioner, registreredes oplysninger på appens brugere.

Bruddet har afsløret, at SuperVPN opbevarede logfiler på trods af en "no logs policy", skriver mediet.

Datalækket inkluderede oplysninger som brugernes originale IP-adresser, e-mailadresser og geolokationsoplysninger.

Derudover afslørede bruddet hemmelige nøgler, app-bruger-id'er, UUID'er, enhedsmodeller, operativsystemoplysninger, internetforbindelsestype, besøgte websteder, appversion, betalingskontooplysninger og betalingsanmodninger.

Lækket kan også bruges til at spore brugeres onlineaktiviteter, hvilket kan sætte dem i fare for spionage.

Jeremiah Fowler går der forlydender om, at blandt andet den kinesiske regering vil bruge lækket til at opspore folk, der har søgt adgang til indhold, som er begrænset i landet.

"Eftersom flere mennesker rundt om i verden bekymrer sig om databeskyttelse eller forsøger at omgå censur, bruger de ofte en VPN," skriver han i et blogindlæg.

"Dette er et glimrende eksempel på, hvilke data der kunne indfanges, deles med regeringer eller afsløres i tilfælde af et databrud."

SuperVPN havde også et datalæk i maj 2022, hvor 21 millioner brugeres data blev lækket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere