Artikel top billede

(Foto: Steve Buissinne/Pixabay)

Fire uger gammel AI-virksomhed lukker den største investeringsrunde i Europas historie: Har endnu ikke udviklet et produkt

Franske Mistal AI har sikret sig 105 millioner euro – 782 millioner kroner – i en seed-investeringsrunde, der dermed bliver den største nogensinde foretaget på europæisk grund.

Investorerne falder næsten over hinanden i disse måneder, når det kommer til at kaste penge efter AI-selskaber.

Hypen er historisk høj, og nu har den så fået endnu et nøk op efter den franske startup Mistal AI, der blev grundlagt for kun fire uger siden og endnu ikke har udviklet et eneste produkt, netop har lukket Europas hidtil største seed-investeringsrunde på 105 millioner euro svarende til 782 millioner kroner.

Det skriver det hollandske tech-medie The heart of tech.

Men selvom Mistal AI er nystiftet, så er de tre stiftere bag selskabet erfarne topfolk indenfor kunstig intelligens.

Arthur Mensch, virksomhedens administrerende direktør, var tidligere ansat i Googles DeepMind. Hans medstiftere, Timothée Lacroix (CTO) og Guillaume Lample (Chief Science Officer), arbejdede tidligere for Meta.

Vil henvende sig til virksomheder

Mistal AI er på en mission om at "gøre AI nyttig", og selskabet planlægger at lancere en stor sprogmodel (LLM) svarende til systemet bag OpenAIs ChatGPT i begyndelsen af 2024.

Men modsat ChatGPT, vil Mistral AI målrette sig virksomheder og ikke private forbrugere.

Målet er at hjælpe virksomheder med at forbedre processer omkring udvikling, kundepleje og markedsføring, samt at give dem værktøjerne til at bygge nye produkter med AI.

Den ledende investor i den enorme seed-investerningsrunde er den amerikanske venturekapital Lightspeed Venture Partners, der også har investeret i blandt andre Snapchat, Giphy og Salesforce-ejede Mulesoft.

Derudover har flere udenlandske venturefonde også deltaget i investeringsrunden ligesom tidligere Google-chef Eric Schmidt og den franske investeringsbank BpiFrance.