Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den kinesiske gigant Alibaba skifter overraskende ud i toppen

Daniel Zhang, der har siddet i spidsen for mægtige Alibaba siden 2015, erstattes fra september af Eddie Wu.

Alibaba, der er et af Kinas største og mest toneangivende it-selskaber, annoncerede tidligt tirsdag dansk tid, at Eddie Wu overtager CEO-stolen fra Daniel Zhang.

Det sker efter, at Kinas største e-handelsselskab i marts oplyste, at man ville splitte Alibaba op i seks selvstændige selskaber.

Det rapporterer CNBC.

Alibaba meddelte dengang, at selskabet med opsplitningen sigter efter at gøre organisationen mere agil med kortere beslutningsprocesser og hurtigere time-to-market, mens det også ville gøre det muligt for hvert selvstændige selskab at rejse rejse investeringer udefra.

"Som alle er klar over, så kommer udviklingen af kerne-teknologier såsom cloud computing, big data og AI til at føre til en enorm transformation af vores samfund og er af ydert strategisk betydning," lyder det fra Zhang i en intern meddelelse til de ansatte i Alibaba.

"Cloud Intelligence Group har nu fuld fart på sine spin-off planer, og vi nærmer os en afgørende fase af processen, så det er det rigtige tidspunkt for mig at dedikere min fulde opmærksomhed og tid til virksomheden," lyder det videre.

Zhang mister også pladsen som bestyrelsesformand. Den post overtager Joe Tsai.

Daniel Zhang vil fortsætte med at lede Alibaba Cloud Intelligence Group som både bestyrelsesformand og administrerende direktør efter den bebudede ændring, der træder i kraft 10. september i år.

Zhang har været Alibaba Groups CEO siden 2015 og bestyrelsesformand siden 2019, hvor han overtog begge roller fra grundlæggeren Jack Ma.