Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Oracle i Danmark i oprør efter fyring

Fyringen af en salgschef for fortidige synder har bragt Oracles sælgerkorps i harnisk. Flere søger væk, mens hele sælgerkorpset har sendt et fælles mistillidsvotum til administrerende direktør Stig Jørgensen, som ikke ønsker at kommentere begivenhederne.

Oracles nylige fyring af salgschef Steen Knudsen har ført til, at hele sælgerkorpset har sendt et fælles mistillidsvotum til administrerende direktør Stig Jørgensen, erfarer Computerworld.

Sagen fremmaner spøgelser fra sidste års afskedigelser af Oracles danske topchef Peter Perregaard og salgsdirektør Jan Skelbæk efter en intern amerikansk revision.

Begge trak efterfølgende Oracle i retten for uberettiget fyring.

Ifølge Computerworlds oplysninger blev salgschefen, der med succes har tilbragt 15 år i virksomheden, sat på porten på grund af sit brug af såkaldte 'side letters', en slags tillæg til kundekontrakter, som har været almindelig praksis i branchen, men ikke længere må benyttes.

Går flere år tilbage
Sagerne går imidlertid flere år tilbage, og det har rystet sælgerne, der klandrer ledelsen for at have gennemført en fyring med tilbagevirkende kraft.

De frygter selv at kunne blive udsat for det samme, eftersom alle for få år siden benyttede side letters til at give kunder ekstra rabatter og dermed nå deres salgsmål.

Som en kilde udtrykker det, kunne Oracle lige så godt have fyret administrerende direktør Stig Jørgensen eller Oracle-topchef Larry Ellison, for de har også gjort det.

Stig Jørgensen ønsker hverken at kommentere fyringen eller klagebrevet fra sælgerne over for Computerworld.

- Der er tale om en intern personalesag, som jeg slet ikke vil gå i detaljer med, siger han.

Ubehag ved at der på den måde rodes op i gamle sager og angst for selv at blive ramt af en side letter boomerang har medført, at flere sælgere søger væk fra Oracle.

Gråzone spreder usikkerhed

Uvisheden skyldes tilsyneladende, at der frem for en streg i sandet mellem før og efter forbuddet tegner sig en gråzone, hvor man ikke kan vide sig sikker.

Oracle tager i øvrigt i juli afsked med økonomidirektør Kristian Bak, der forlader virksomheden for at skrive bøger og undervise.

Steen Knudsen ønsker ikke at kommentere sin afgang fra Oracle. Men han udtrykker gerne glæde over netop i denne uge ? en halv snes dage efter bortvisningen ? at være tiltrådt et nyt job som salgschef hos Ementor.

Her følger 70 nyansættelser i hælene på 36 fyringer i en større rokade.

Den amerikanske finansskandale om Enron førte sidste år til en hel stribe fyringer af topfolk i danske afdelinger af amerikanske selskaber.

Foruden Perregaard og Skelbæk mistede eksempelvis IBM-direktionsmedlemmet Flemming Noes-Rasmussen sit job sammen med flere mellemledere, og HP?s administrerende direktør Niels Svenningsen fandt en hurtig exit til det mindre TopNordic efter en intern revision.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere