Artikel top billede

Apples øverste sikkerhedschef tiltalt for korruption: Lovede 200 iPads til gengæld for våbentilladelser

Apples øverste sikkerhedschef på anklagebænken for korruption.

Selv om man arbejder for et af verdens største hardware-selskaber, må man ikke dele ud af produkterne for at få tingene til at glide lidt nemmere.

Det må Apples øverste sikkerhedschef, Head of Global Security Thomas Moyer, sande.

Han er nemlig nu tiltalt for korruption i Santa Clara i Californien, hvor en domstol netop har underkendt en tidligere afgørelse om, at han skulle slippe for yderligere påtale.

Thomas Moyer er tiltalt for at have forsøgt at bestikke en hel politiafdeling i Santa Clara.

Her tilbød han ifølge anklageskriftet i 2017 det lokale politi - Santa Clara Sheriffs Office - en donation på 200 iPads.

Til gengæld ville han have, at fire medarbejdere i Apples sikkerheds-team, som han har ansvaret for, fik tilladelser til at bære våben på sig.

I Californien skal man have tilladelse fra myndighederne til at bære våben på sig i det daglige. Sådan en tilladelse hedder en ‘conceal firearm permit,’ og de udstedes typisk kun, hvis myndighederne vurderer, at der er virkeligt gode grunde.

Thomas Moyer ville bevæbne Apples interne sikkerhedsfolk efter, at topchef Tim Cook havde modtaget flere trusler, som Apple og Thomas Moyer vurderede var alvorlige.

Angiveligt tilbød Thomas Moyer de 200 iPads, fordi sagsbehandlerne ved politiet havde antydet, at de mente, at de pågældende våben-tilladelser var noget værd og krævede noget til gengæld.

Det er tidligere kommet frem, at donationen af de 200 iPads havde en værdi på mellem 50.000 og 80.000 dollar.

Apple har selv gennemført en intern undersøgelse af sagen og er her kommet frem, at der ikke har været noget at komme efter.