Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple køber 50 år gammelt svensk pladeselskab

For et ukendt beløb har Apple købt svenske BIS Records AB, der specialiserer sig i klassisk musik.

”Efter mange grundige overvejelser og efter lige at være fyldt 80 år, er jeg glad for at kunne annoncere den ret betydningsfulde nyhed, at vi har truffet beslutningen om at blive en del af Apple-familien.”

Sådan skriver Robert von Bahr, der i 1973 stiftede det svenske pladeselskab, BIS Records AB, der netop er blevet opkøbt af Apple.

BIS Records holder til i Åkersberga nord for Stockholm og specialiserer sig i klassisk musik. Selskabet fokuserer særligt på kunsterne og værker, der endnu ikke er veletableret på den klassiske musikscene.

”Vi tænkte længe og grundigt over, hvordan vi kunne bevare og bygge videre på vores prestigefyldte historie, og vi ledte efter en partner, der kunne fremme vores mission og give os en større global platform til at bringe klassisk musik ud til nye publikummer over hele verden,” skriver Robert von Bahr fortsat i pressemeddelelsen i forbindelse med opkøbet.

I sidste uge fejrede BIS Records 50 års fødselsdag og i denne uge, bliver selskabet så en del af Apple Music Classical og det Apple-ejede pladeselskab, Platoon, der har base i London.

”Apple, med sin egen historie af innovation og kærlighed til musik, er det ideelle hjem til at indlede den næste æra af klassisk musik og har vist ægte engagement i at opbygge en fremtid, hvor klassisk musik og teknologi arbejder i harmoni."

"Det er min vision og min inderligste drøm, at vi alle er en del af denne fremtid,” fortsætter Robert von Bahr.