Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Google lægger 650 millioner kroner på bordet for at lukke betændt sag om tracking af brugerne

Google punger ud for at indgå forlig i en sag om tracking og dataindsamling.

Tech-giganten Google vil betale 93 millioner dollar – svarende til 650 millioner kroner – for at afslutte en sag med beskyldninger om, at tech-giganten har vildledt forbrugere om, hvordan og hvornår deres placeringsoplysninger blev sporet og gemt.

Det skriver The Guardian.

Forliget stammer fra en retssag anlagt af den californiske statsadvokat Rob Bonta, der mente, at virksomheden vildledte forbrugere til at tro, at de havde mere kontrol over deres placeringsoplysninger, end de faktisk havde, skriver mediet.

"Vores undersøgelse afslørede, at Google fortalte sine brugere én ting - at de ikke længere ville spore deres placering, når de fravalgte dem - men at gøre det modsatte og fortsætte med at spore sine brugeres bevægelser for egen kommerciel vinding," udtaler han i en erklæring bekendtgørelse af forliget og fortsætter:

"Det er uacceptabelt, og vi holder Google ansvarlig."

Google mener, at sagen er løst gennem en række forbedringer.

"I overensstemmelse med de forbedringer, vi har foretaget i de seneste år, har vi løst denne sag, som var baseret på forældede produktpolitikker, som vi ændrede for år siden," siger José Castañeda, en talsmand for Google, til The Guardian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere