Artikel top billede

Cisco i gigantisk handel: Køber cybersikkerhedsfirma for 200 milliarder kroner

Cisco køber børsnoteret cybersikkerhedsfirmaet Splunk i en kæmpehandel til et trecifret milliardbeløb.

Cisco har kastet sig ud i en kæmpehandel med annonceringen om opkøbet af cybersikkerhedsfirmaet Splunk til en pris på 196 milliarder kroner.

Det meddeler Cisco.

"Vi er glade for at bringe Cisco og Splunk sammen. Vores kombinerede muligheder vil drive næste generation af AI-aktiveret sikkerhed og observerbarhed," udtaler Chuck Robbins, formand og administrerende direktør for Cisco, i en meddelelse og fortsætter:

"Fra trusselsdetektion og -respons til trusselsforudsigelse og -forebyggelse vil vi hjælpe med at gøre organisationer af alle størrelser mere sikre og modstandsdygtige."

Transaktionen vækker også glæde hos Splunk.

"At forene sig med Cisco repræsenterer den næste fase af Splunks vækstrejse, der accelererer vores mission om at hjælpe organisationer verden over med at blive mere modstandsdygtige, samtidig med at vi leverer øjeblikkelig og overbevisende værdi til vores aktionærer," udtaler Gary Steele, CEO for Splunk, i meddelelsen.

Handelen gør Cisco til en helt stor spiller på cybersikkerhedsområdet. Selskaberne vil sammen have fokus på udfordringer inden for accelerationen og adoptionen af ​​generativ AI, udvidede trusselsflader og flere cloudmiljøer, som skaber et komplekst niveau inden for sikkerhed, lyder det.

"Sammen vil vi danne en global leder af sikkerhed og observerbarhed, der udnytter kraften i data og AI til at levere fremragende kunderesultater og transformere industrien. "

"Vi er begejstrede for at forene kræfterne med en langvarig og betroet partner, der deler vores passion for innovation og kundeoplevelse i verdensklasse, og vi forventer, at vores fællesskab af Splunk-medarbejdere vil drage fordel af endnu større muligheder, når vi samler to respekterede og formålsdrevne organisationer," tilføjede Gary Steele.

Splunks sikkerhedsfunktioner skal supplere Ciscos eksisterende portefølje og bidrage med sikkerhedsanalyser og dækning fra enheder til applikationer til hybrid- og multi-cloud-miljøer.

Yderligere detaljer

Opkøbet er enstemmigt godkendt af bestyrelserne for både Cisco og Splunk. Det forventes afsluttet ved udgangen af ​​tredje kvartal af kalenderåret 2024.

Dog skal det godkendes regulatorer og leve op til andre betingelser, herunder godkendelse fra Splunk-aktionærer, som modtager 157 dollar per aktie -svarende til 1099 kroner.

Tidal Partners LLC fungerer som finansiel rådgiver for Cisco, Simpson Thacher & Bartlett fungerer som juridisk rådgiver, og Cravath, Swaine & Moore LLP fungerer som regulatorisk rådgiver.

Qatalyst Partners og Morgan Stanley & Co. fungerer som finansielle rådgivere for Splunk og Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom fungerer som juridisk rådgiver.