Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Zac Wolff/Unsplash)

OpenAI i forhandlinger om aktiesalg: Medarbejdere, Microsoft og Elon Musk står til at score kæmpe gevinster

Har du aktier i Microsoft? Så vil de formentligt stige, hvis OpenAI lykkedes med at frigive flere aktier i markedet.

OpenAI – selskabet bag ChatGPT - er i forhandlinger om at sælge medarbejderaktier i et skridt, der vil mere end fordoble virksomhedens værdiansættelse fra 29 milliarder dollar til et sted mellem 80 og 90 milliarder dollar.

Det skriver Wall Street Journal, der citerer kilder, der er bekendt med forhandlingerne.

I stedet for at rejse ny kapital vil OpenAI altså sælge eksisterende aktier, hvilket giver medarbejdere og eksisterende investorer mulighed for at tjene penge på den stigende værdi af deres egenkapital i virksomheden.

Udover at medarbejderne står til at indkassere pæne bonusser, hvis de vælger at sælge nogle af deres aktier, står Microsoft, der ejer cirka 49 procent af OpenAI, også til at se deres investering stige med flere milliarder dollar.

Microsoft investerede første gang i OpenAI i 2019, hvor de kastede en milliard dollar i selskabet. Det er efterfølgende blevet kaldt den smarteste milliard nogensinde.

Tidligere i år øgede Microsoft deres OpenAI-samarbejde, da de investerede yderligere 10 milliarder dollar.

Også OpenAI’s CEO Sam Altman samt PayPal medstifterne Peter Thiel og Elon Musk – sidstnævnte der i øvrigt er verdens rigeste person - står til at blive endnu rigere, da han var med til at investere den ene milliard dollar, der startede hele OpenAI-eventyret i 2015.

Hvis forhandlingerne gennemføres, vil det være det andet store aktiesalg fra OpenAI på under et halvt år. I april solgte selskabet aktier for 300 millioner dollars til blandt andre kapitalfondene Sequoia Capital, Thrive og K2 Global, hvilket fik værdiansættelsen til at hoppe 10 milliarder op til de nuværende 30 milliarder dollar i markedsværdi.

OpenAI sagde i slutningen af august, at de forventer at nå en omsætning på 1 milliard dollar i 2023.