Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Microsoft tester Dall-E i sit udbredte billedprogram Paint: Er i gang med at rulle ud til udvalgte brugere

Microsoft er i fuld gang med at teste den avancerede billed-AI Dall-E i billedbehandlings-programmet Paint, som står til inden længe at kunne skabe billeder af sig selv.

Microsoft er i fuld gang med at teste AI-programmet Dall-E i det meget udbredte billedbehandlings-program Paint, som de fleste Windows-brugere nok kender.

Selskabet har netop udsendt den første test-udgave af den nye AI-baserede feature til sine Windows Insider-brugere, der fungerer som test-panel for løsningen.

Microsoft kalder løsningen for Paint Cocreator.

Den bygger på Dall-E, som er billedbehandlings-udgaven af ChatGPT. Microsoft har investeret stort i selskabet OpenAI, der står bag både Dall-E og ChatGPT.

Ifølge Microsoft kan man i Paint Cocreator på et øjeblik skabe ‘fantastisk artwork’ ved blot med et par enkelte ord at beskrive, hvad man vil have.

“Du kan vælge en kunstnerisk stil, og når du klikker på ‘Create’, vil Paint Cocreator generere tre varianter, som du kan vælge imellem,” lyder det fra Microsoft.

Paint Cocreator vil blive udrullet i relativt langsomt tempo, meddeler Microsoft.

I første omgang oprettes der en venteliste, som Windows Insider-brugerne kan tilmelde sig.

Hver Insider-bruger må desuden skabe maksimalt 50 billeder med Paint Cocreator, ligesom Microsoft allerede har begyndt forskellige filtre, så det ikke bliver muligt at få løsningen til at skabe billeder af ting, som Microsoft ikke finder passende.

Løsningen udrulles i første omgang som preview til brugerne i USA, Frankrig, Storbritannien, Australien, Canada, Italien og Tyskland.

Du kan læse mere om Paint Cocreator hos Microsoft her.

Microsoft lancerede for få dage siden sin nye såkaldte Copilot, der kommer til at samle AI-satsningerne.