Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft-CEO Satya Nadella skal i retten: Vidner i sag mod Google

Det amerikanske justitsministerium har indkaldt Microsofts CEO Satya Nadella til at vidne i retten i forbindelse med en anti-trustsag, som den amerikanske stat kører mod Google.

I dag sætter Microsoft-CEO Satya Nadella sig i den varme stol, når han deltager i en offentlig høring i forbindelse med den amerikanske stats antitrust-sag mod Google.

Her skal Nadella fortælle om de drøftelser, han og Microsoft har haft med Apple om at få Microsofts søgemaskine Bing ind på Apple-produkter.

Det skriver Bloomberg.

Det amerikanske justitsministerium plæderer i forbindelse med sagen for, at Googles søgemaskine på uretmæssig vis opretholder sin dominerende position på søgemaskine-tronen.

Bing på Apple-enheder

Satya Nadella er ikke den første Microsoft-leder, der skal vidne i sagen.

I forgangne uge vidnede flere af hans kolleger om de udfordringer, der har været forbundet med at få Bing ind som standard-søgemaskine på hardware i stedet for Google.

Ifølge disse Microsoft-ansatte skyldtes det Googles markedsdominans.

Det kom blandt andet frem, hvordan Microsoft overvejede at betale Apple for at integrere Bing-maskinen som standard-søgemaskine på Safari-browseren.

En anden overvejelse, man havde haft, lød på, at man ville overdrage Bing fuldstændig til Apple. Og det er altså disse udsagn, som Satya Nadella forventes at skulle styrke ved sin vidneforklaring, da han skulle have været en del af disse drøftelser med Apple.

De to store tech-giganter kom dog ikke i mål med en aftale og Apple endte med at forlænge sit samarbejde med Google, der fortsat vil være standard-søgemaskine på Apple-enheder.

Det forventes også, at det amerikanske justitsministerium vil høre Nadella om integrationen af Google som søgemaskine på Surface Duo-smartphones, som udvikles af Microsoft, men som stadig har Google som standard-søgemaskine.