Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Det britiske cloudmarked styres af Amazon og Microsoft: Konkurrencemyndighed sætter gang i undersøgelse

En antitrust-undersøge på det britiske cloudmarked sættes nu i gang, da Amazon og Microsoft sidder på for store dele af markedet, hvilket gør det svært for for kunder at skifte cloud-leverandør. Det mener britisk myndighed.

Amazon og Microsoft sidder tilsammen på mellem 70 og 80 procent af cloudmarkedet i Storbritannien.

Og det er alt for meget, mener den britiske myndighed Ofcom, der foretager reguleringer inden for kommunikations-industristen.

Derfor har Ofcom nu, efter længere tids pres, fået den britiske konkurrencemyndighed (CMA), til at sætte gang i en antitrust-undersøge af cloudmarked i Storbritanien. Det skriver Reuters.

"CMA vil nu foretage en uafhængig undersøgelse for at afgøre, om der er en negativ effekt på konkurrencen, og i så fald, om de skal gribe ind eller anbefale andre at gribe ind," siger Ofcom til Reuters.

Den nærmeste konkurrent til Amazon og Microsoft er Alphabets Google, der sidder på mellem fem og 10 procent af det britiske cloudmarked.

Ofcom advarer om, at tekniske begrænsninger og rabatter, der tilskynder kunderne til at blive ved med at bruge en enkelt udbyder til alle behov - selv når der findes bedre alternativer - kan betragtes som konkurrenceforvridende, skriver Ofcom i en rapport.

"Vi er bekymrede for, at begrænsninger i kundernes mulighed for at bruge mere end én udbyder kan gøre det sværere for mindre cloud-udbydere at vinde forretning og konkurrere med markedslederne," fremgår det.

Både Amazon og Microsoft har tidligere sagt, at de vil fortsætte samarbejdet med Ofcom.

Som svar på Ofcoms overvejelser om at pudse CMA på dem, indsendte Microsoft et svar på 58 sider, hvor de sagde, at en undersøgelse i sidste ende kunne skade forbrugerne.

"Det ville være et særligt uheldigt resultat, hvis britiske virksomheder og kunder i den offentlige sektor stod over for mindre levende og konkurrencedygtige cloud-løsninger på den globale scene end dem, der er tilgængelige for deres rivaler i EU, USA og Kina," lød det.