Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: A.P. Møller-Mærsk/PR)

Sætter fart i digitaliseringen og brug af cloud: Starlink skal levere internet til Maersks containerflåde

Elon Musk-selskabet Starlink skal levere højhastigheds-internet til rederiets over 330 oceangående containerskibe. Det vil sætte gang i digitaliseringen af rederiets skibstrafik og give mandskabet på skibene meget bedre muligheder for at holde kontakten med familien.

A.P. Møller - Maersk har indgået en aftale med Elon Musk-selskabet Starlink om at levere højhastigheds-internet til rederiets over 330 oceangående containerskibe, meddeler rederiet.

Skibene vil få adgang til forbindelser med over 200 Mbs, og det vil blive et stort fremskridt for både mandskabet på skibene og for rederiets forretningsmuligheder.

Mandskabet vil blandt andet kunne streame indhold og gennemføre videoopkald i høj opløsning til deres familier.

Samtidig vil det give rederiet mulighed for besparelser ved at flytte forretningskritiske applikationer til cloudtjenester samt styrke rederiets support og inspektionsaktiviteter forbundet med skibene.

“Højhastighedsforbindelserne vil gøre det muligt for vores mandskab til søs at holde kontakten med deres familier. Det vil også sætte fart i vores brug af sømløse clouidløsninger, som understøtter vores visioner om at digitalisere vores skibstrafik,” siger Leonardo Sonzio, chef for Fleet Management and Technology hos A.P. Møller - Maersk.

Aftalen er kommet i stand efter et pilotforløb, hvor over 30 af rederiets skibe havde mulighed for at teste Starlink.