Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Nvidia og AMD vil udfordre Intel med Arm-baserede pc-chips

De to virksomheder vil udfordre Intels markedsdominans, mens Microsoft vil bruge deres chips til at gøre indhug i Apples markedsandel, der er steget kraftigt de seneste år.

Nvidia og AMD har i sinde at udfordre Intels langvarige dominans pc-markedet.

I den forbindelse er begge virksomheder gået i gang med at udvikle CPU'er, der skal drive Microsofts Windows-operativsystem ved hjælp af den britiske Arm Holdings design.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet er projektet en del af Microsofts bestræbelser på at hjælpe chipproducenter med at udvikle Arm-baserede processorer til Windows-computere.

Microsofts strategi sigter mod at udfordre Apple, der har næsten fordoblet sin markedsandel i de tre år, der er gået, siden de lancerede deres egne Arm-baserede chips til Mac-computere, ifølge foreløbige data fra IDC.

Forventningen er, at Nvidia og AMD kan begynde at sælge PC-chips allerede i 2025, afslører en af de unavngivne kilder, Reuters har talt med.

Eksklusivaftale mellem Qualcomm og Microsoft slutter i 2024

Skulle det ske, så vil Nvidia og AMD slutte sig til Qualcomm, der har produceret chips baseret på Arms teknologi til bærbare computere siden 2016.

Ifølge Reuters planlægger Qualcomm i dag tirsdag at afsløre detaljer om en flagskibs-chip, der er udviklet af et team af tidligere Apple-ingeniører ved en begivenhed, hvor flere Microsoft-ledere - blandt andet VP for Windows og devices, Pavan Davuluri, forventes at deltage.

Microsoft indgik i 2016 en aftale med Qualcomm om at lede an i bestræbelserne for at tilpasse Windows' styresystem til Arms processorarkitektur, der længe har drevet både smartphones og små batterier.

Aftalen lød også, at Qualcomm skulle udvikle Windows-kompatible chips indtil 2024, hvorefter Microsoft ville opfordre andre virksomheder til at træde ind på markedet.