Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

2½ års ventetid er ovre: Nu er der omsider en ny iMac at få

Apple giver sin slanke alt-i-en pc en markant hardware-overhaling, med flere kræfter samt mere hukommelse og lagerplads.

Det blev ikke kun MacBook-serien, der kan nyde godt af nogle markante overhalinger ved nattens hardware-event fra Apple.

Godt to et halvt år ventetid er ovre for selskabets slanke alt-i-en pc, iMac’en, som også fik sig en vigtig overhaling i maskinrummet.

Udgangspunktet er dog ikke ændret. En iMac årgang 2023 er fortsat en slank og nydelig sag, der kan fås i aluminium i et væld af farvenuancer.

Skærmen strækker sig fortsat over 24,5 tommer, mens der diskes op med samme opbygning og antal porte – heriblandt to Thunderbolt 4 USB-C porte.

Nyt maskineri

Der hvor det vil kunne mærkes, at der er tale om en ny maskine, er på ydelsen. Her diskes fortsat med otte regnekerner fordelt i en 4+4 konfiguration med henholdsvis performance- og strømeffektive kerner. De enkelte kerner er dog mellem 30 og 50 procent hurtigere end hidtil.

Grafikdelen byder på 25 procent flere kerner, mens der samtidig understøttes nye funktioner som Mesh-skalering og raytracing, der sammen med øvrige tekniske forbedringer bidrager til op til dobbelt så høj ydelse i spil.

Dertil kommer en revideret NPU-chip med 16 kerner, der giver et stort boost til AI-krævende opgaver.

Den nye M3 chip baner samtidig vejen til, at iMac nu kan udstyres med op til 24 gigabyte hukommelse, to terabyte lager samt wi-fi 6E og bluetooth 5.3.

Pris og tilgængelighed

Apples nye iMac debuterer nu ved 12.499 kroner, 1000 kroner mere end introprisen på den originale M1 iMac. Grund-konfigurationen byder ligesom forgængeren på otte gigabyte hukommelse og 256 gigabyte lager.

Med iMac’en følger også tilbehør som mus og tastatur i matchende farver.