Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Yender Gonzalez/Unsplash)

Amazon har tjent syv milliarder kroner på hemmelig pris-algoritme

En hemmelig algoritme har været en god forretning for Amazon, som har tjent omkring syv milliarder kroner ekstra som følge af funktionen.

Amazon har skabt en ekstra indtjening på omkring syv milliarder kroner via en hemmelig algoritme, som kontrollerede prisfastsættelsen.

Det skriver Financial Times på baggrund af en retssag, som amerikanske antirust myndigheder har anlagt mod Amazon grundet angivelig udnyttelse af markedsposition.

Algoritmen kaldes "Project Nessie" internt hos Amazon, og formålet er angiveligt at øge priserne på Amazons platform og på tværs af markedet.

Ifølge myndighederne fungerer algoritmen ved at identificere de produkter, som andre onlinebutikker ville forsøge at prismatche Amazon på. Her ville algoritmen automatisk hæve priserne på disse varer og lade dem forblive høje, når andre webshops fulgte med.

Den amerikanske myndighed Federal Trade Commission (FTC) anklager også Amazon for at deaktivere algoritmen på strategiske tidspunkter for at undgå, at algoritmen skulle blive opdaget.

"Amazon har slået Project Nessie fra i perioder med øget ekstern kontrol og derefter tændt igen, når selskabet tror, ​​at ingen holder øje," skriver FTC i anklagen.

Da inflationen steg og forbruget faldt sidste år, bad Doug Herrington, CEO for de verdensomspændende Amazon Stores, angiveligt for tændt for ”vores gamle ven Nessie,” lyder det i anklagen fra FTC.

Tim Doyle, Amazon-talsmand siger til Financial Times, at FTC’s anklager "groft fejlkarakteriserer" Project Nessie-værktøjet. Algortimen har ifølge ham til formål at forhindre, at priserne blev "så lave, at de var uholdbare". Ifølge ham, blev algoritmen også skrottet for flere år siden.