Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Danske pensionskæmper har slugt kæmpetab på investering i TDC

PKA og PFA har nedskrevet værdien af deres milliard-investeringer i TDC.

Købet af TDC i 2018 ser ikke ud til at have været den guldrandede forretning, som der lå i kortene, da de danske pensionsselskaber PFA, PKA og ATP sammen med den australske kapitalfond Macqaurie købte selskabet..

Ifølge Børsen har PFA og PKA nu nedskrevet værdien betydeligt, mens ATP og Macquarie ikke vil sige noget som helst om deres investeringer til avisen.

“Et planlagt salg af det kundevendte selskab Nuuday står stille, samtidig hober gælden i selskabet sig op og rundede ved årsskiftet samlet 60 milliarder kroner,” skriver avisen.

PKA’s investering i TDC blev eksekveret via selskabet PKA Ophelia Holding, som nu har nedskrevet med godt en milliard kroner. Det svarer til en nedskrivning på omkring 25 procent.

Både PFA og PKA meddeler til avisen, at årsagen til nedskrivningerne blandt andet er rentestigninger, og at de ikke har noget at gøre med deres tro på investeringen i TDC.

TDC har siden salget til pensionsselskaberne i 2018 samlet haft underskud på mere end 13 milliarder kroner og har nu en gæld på godt 60 milliarder kroner.