Artikel top billede

(Foto: Aleks Marinkovic/Unsplash)

Rusland beskyldes for at hackerangreb mod britiske politikeres e-mail-konti

En britisk minister var angiveligt en af de politikere, hvis e-mail har været mål for russiske angreb. Som konsekvens af angrebene har den britiske indkaldt den russiske ambassadør til samtale.

Hundredvis af e-mail-konti, hvor af mange tilhørte højstående politikere, har siden 2015 været mål for russiske hackere.

Det skriver det britiske medie The Record, der blandt andet oplyser, at den tidligere britiske handelsminister Liam Fox var en af de ramte i 2019.

Angrebene er ifølge den britiske regering led i et “vedholdende, men ikke succesfuldt” forsøg fra den russiske efterretningstjeneste FSB på at underminere Storbritanniens demokratiske institutioner.

Ambassadør indkaldt til samtale

Ifølge The Record er de russiske ambassadør blevet indkald til samtale, hvor man har understreget, at de russiske angreb er udtryk for uacceptabel politiske indblanding.

På baggrund af efterforskning foretaget af Storbritanniens enhed mod organiseret kriminalitet National Crime Agency (NSA) er hacker-gruppen Callisto, der også går under navnet Coldriver og Star Blizzard/Seaborgium, blevet udpeget som ansvarlig for angrebene.

Helt konkret er FSB-officeren Ruslan Peretyatko sammen med Andrew Korinet, medlem af Callisto-gruppen derfor blev tilføjet til Storbritannien cyber-sanktions-liste.

"De sanktioner, der er blevet annonceret i dag, er resultatet af en langvarig og kompleks undersøgelse foretaget af NCA, der viser, at fjendtlige russiske cyberaktører stod bag gentagne, målrettede angreb designet til at underminere Storbritannien," sagde James Babbage, chef for NCA, ifølge The Record og tilføjer

"Denne handling sender et klart budskab til kriminelle, der retter angreb mod Storbritannien, uanset hvor i verden de måtte være; vi ved, hvem de er, de er ikke immune over for vores handling, og vi vil ikke stoppe i vores bestræbelser på at forstyrre dem.”