Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsofts 365 Copilot er kun for de store kunder: Her er de største barrierer for mindre virksomheder

Microsoft 365 er landet, men til at starte med får små kunder nok ikke meget glæde af den på nuværende tidspunkt. Der er nemlig flere barrierer i vejen for mindre virksomheder.

Kunstig intelligens fylder alt hos Microsoft for tiden, og intet er mere omtalt i Microsoft-verdenen end AI-assistenten Copilot.

Copilot er på vej til hele Microsofts produktportefølje, og 1. november blev Microsoft 365 Copilot bredt tilgængelig.

M365 Copilot har til formål at automatiserer opgaver i de klassiske Office-programmer. For eksempel kan brugere bede om at få udarbejdet et PowerPoint på ingen tid, får lavet et hurtigt referat af en Outlook-samtale eller få AI-assistenten til at skrive arbejdsopgaver i et Word-dokument.

Mulighederne er mange.

Det bliver dog – i hvert fald i første omgang – kun de større kunder der har glæde af Microsoft 365 Copilot.

Det skyldes, at M365 Copilot kun er tilgængelig for enterprise-kunder med E3- eller E5-licenser på nuværende tidspunkt.

Derudover er der et minimum på 300 brugerlicenser, hvis en kunde ønsker at købe produktet. Det vil sige, at mindre virksomheder vil blive nødt til at købe flere licenser, end der er brug for.

Microsoft 365 Copilot koster 30 dollar per brugerlicens – svarende til 207 kroner.

”Der er ingen gratis prøveperiode og ingen mængderabat på dette tidspunkt (så vidt vi ved). Enterprise-kunder, der køber M365 Copilot nu, er forpligtet indtil deres næste jubilæum for deres kontrakt med Enterprise Agreement, hvorefter de kan droppe eller forny M365 Copilot i 12 måneder,” skriver Mary Jo Foley chefredaktør hos Microsoft-analysehuset Directions on Microsoft om produktet.

Minimumskravene har skabt ærgrelse hos flere brugere på Microsofts fora.

”Ved at pålægge dette minimum har de tilsyneladende med vilje skåret små virksomheder, non-profitorganisationer og andre organisationer ud, som ville have stor gavn af den strategiske anvendelse af M365 Copilot,” lyder det far en bruger.

”Jeg er overrasket over, at der ikke er mere postyr om dette,” skiver en anden.

Microsoft har dog tilsyneladende planer om at udbrede produktet, om end der ikke er ikke er officielle datoer på bordet endnu.

"Forud for enterprise GA (general availability, red.) havde vi en chance for at lære af og samskabe med vores virksomhedskunder med tidlig adgang. Nu gør vi det samme med små virksomheder og iværksættere som en del af et tidligt testprogram."

"Denne test giver os mulighed for at indsamle feedback fra det virkelige liv og finjustere produktoplevelsen til deres unikke behov. Vi vil have mere at dele om bredere tilgængelighed for små virksomheder i de kommende måneder," meddeler techgiganten ifølge The Register.