Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple lukker ned for app, der giver Android-brugere adgang til iMessage

Det skabte stor opmærksomhed, da appen Beeper Mini i sidste uge meddelte, at den kunne give Android-brugere adgang til Apples lukkede iMessage-protokol. Men fornøjelsen varede kun ikort tid. For nu har Apple stukket en kæp i hjulet på appen.

I sidste uge var der gode nyheder til alle de Android-brugere, der gennem tiden har været ekskluderet fra familie og venners fællestråde på iMessage.

For appen Beeper Mini havde via såkaldt reverse engineering lykkedes med at skabe en besked-app, som gjorde det muligt at sende og modtage iMessage-beskeder på en Android-telefon.

Men fornøjelsen varede kun i ganske kort tid.

For nu kan det amerikanske medie The Verge meddelele, at Apple har lukket ned for de teknikker, som appen brugte for at give adgang til Apples besked-protokol.

“Vi har taget skridt til at beskytte vores brugere ved at blokere tekniker, der udnytter falske legitimationsoplysninger for at få adgang til iMessage,” oplyser Nadine Haija, der er pr-chef hos Apple til The Verge.

“Disse teknikker udgjorde en signifikant risiko for vores brugere sikkerhed og privatliv herunder potentialet for at eksponere meta, som vil kunne bruges til at sende uønskede beskeder, spam og gennemføre phishing-angreb,” lyder det endvidere fra Apple.

Opfordrer Apple til at genoverveje

Appen er udviklet af iværksætteren Eric Migicovsky, der også var en grundlæggerne af smart-uret Pebble, som dog endte med at blive udkonkurreret af Apple Watch.

Da Mini Beeper gik i luften i sidste uge vurderede han, at det ville blive for omfattende for Apple at lave tekniske ændringer, som kunne lukke ned for appen adgang til iMessage.

Det havde han dog ikke ret i, men nu opfordrer han ifølge The Verge til, at Apple genovervejer beslutningen.

“Det vi har bygget er godt for verden. Det er noget, som vi nævnte alle kan blive enige om burde eksisterede,” siger han til mediet.