Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple lancerer nyt programmeringssprog: ’Pickle’ / Nordisk SaaS-specialist på svensk opkøbstur / Zoom klar med ny app

Morgen-briefing: Apple lancerer nyt programmeringssprog: ’Pickle’ / Nordisk SaaS-specialist på svensk opkøbstur / Zoom klar med ny app

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld onsdag 7. februar.

Dagens tidlige nyhedsoverblik er sammensat af Niels de Boissezon, hvor der er nyt fra Apple og Zoom, der slipper henholdsvis et nyt programmeringssprog og app løs.

Apple lancerer nyt programmeringssprog: ’Pickle’

Apple lancerer et nyt open-source baseret programmeringssprog til konfigurationsmanagement: ’Pkl’ eller kaldt ’Pickle’.

Det nye programmeringssprog er bygget omkring samme ’key value’ formattering som i JSON.

”Denne tilgang fokuserer på at definere ønskede tilstand fremfor at udpensle specifikke handlinger, hvilket letter arbejdet med at forstå og vedligeholde store konfigurations filer, særlig for brugere som ikke er fortrolige med kompleks script-syntaks”, skriver mediet MSPoweruser.

Pkl-sproget introduceres på projektsiden her.

Nordisk SaaS-specialist på svensk opkøbstur

Det Oslo-baserede software-selskab CatalystOne Solutions opkøber den svenske HR-tech specialist Populum.

Med handlen stræber CatalystOne efter at styrke sin portefølje af Human Capital Management software (HCM) ved at tilbyde sine kunder en endnu større integration af HR-data, der kan give indsigt i og anbefalinger til medarbejdernes trivsel igennem en samlet HCM-platform.

"Dette opkøb er et vigtigt skridt på vejen for at nå vores langsigtede mål. Vi har samarbejdet med Populum i nogle år, så vi ved at de passer godt sammen med både vores kunder og os,” siger CatalystOne Solutions CEO, Avtar Jasser i en meddelelse.

“I disse tider, hvor mange virksomheder oplever udfordringer relateret til både tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere, kan intelligente AI-løsninger, som dem Populum tilbyder, gøre en stor forskel for både ledere og medarbejdere." forsætter han i en meddelelse.

Populum består i dag af 17 medarbejdere baseret i Stockholm, mens CatalystOne tæller 220 ansatte fordelt på flere markeder i Nordeuropa.

Zoom klar med ny app

Video-møde platformen Zoom er klar med sin første app til dedikeret til Apple Vision Pro headset.

En udfordring for brugen af Apple Mixed Reality headset til video-møder er, at det ikke er udstyret med noget web-kamera. Zoom-deltagere vil her i stedet kunne bruge AI-genererede avatarer, der kan genskabe brugerens mimik, til at repræsentere dem virtuelt.

”Zooms nye app til Apple Vision Pro hjælper med at forbedre arbejdsgange og gør det endnu lettere for brugerne at føle sig forbundet til sine kolleger uanset tid og sted. Med udvidelsen får brugerne fremover den ultimative mødeoplevelse, hvor Zooms intelligente alt-i-en-samarbejdsplatform gør det muligt at skabe meningsfulde forbindelser og øge samarbejdet på den hybride arbejdsplads,” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux.

I løbet af foråret vil nye funktioner støde til, såsom muligheden for at dele 3D-filer og se dem sammen.

Ny europæisk supercomputer er klodens hurtigste x86-maskine

I Barcelona i det nordlige Spanien snurrer nu supercomputeren MareNostrum 5, som kan kalde sig for klodens kraftigste x86 general-purpose cluster og samtlig stempler ind som 19 på den globale top 500 liste.

Computeren, som er bygget til European HPC Joint undertaking (EuroHPC JU) er skabt til at klare en bred vifte af HPC-specifikke opgaver - fra klimaforskning og ingeniørvidenskab til forskning i naturressourcer og geovidenskab.

EuroHPC JU er skabt i partnerskab med Lenovo og består af 6400 Lenovo Thinksystem SD650 V3 systemer, der sammen leverer op til40,1 Rmax petaflops per sekund.

"Som en global pioner inden for supercomputing er vi naturligvis stolte over at understøtte EU’s engagement i teknologisk udvikling og være en drivkraft i HPC-innovationen i hele Europa. MareNostrum 5 fra Barcelona Supercomputing Centre er en katalysator for videnskabelig forskning og kommer til at hjælpe forskere med at håndtere de mange globale udfordringer vi står over for,” siger Noam Rosen, direktør for HPC og AI EMEA hos Lenovo i en meddelelse.