Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft indgår tæt partnerskab med fremadstormende AI-selskab: Lancerer ny AI-model på Azure

Microsoft indgår tæt partnerskab med det fremadstormende franske AI-selskab Mistral AI.

Microsoft knytter den fremadstormende franske AI-udvikler Mistral AI tæt til sig med et nyt mangeårigt partnerskab, som de to parter netop har indgået.

Med aftalen køber Microsoft en lille andel af Mistral AI, der blev etableret for under et år siden, men allerede i dag er vurderet til at være i omegnen af to miliarder euro værd.

Microsoft går ind i Mistral AI efter, at selskabet for godt et år siden investerede mere end 10 milliarder dollar i OpenAI.

Siden har verden ikke været den samme.

Aftalen mellem Microsoft og Mistral AI betyder, at Mistral AI’s sprogmodeller bliver tilgængelige på Microsofts AI-platform som den anden i rækken efter OpenAI.

Som det har været tilfældet med Microsofts aftale med OpenAI, kommer også aftalen med Mistral AI til at fokusere på udvikling og udrulning af de kommende generationer af LLM’ere - altså ‘large language models.’

Mistral AI’s AI-model hedder Mistral Large og er en direkte konkurrent til OpenAI’s ChatGPT. Selskabet står desuden bag en intelligent chatbot, der (meget fransk) hedder Le Chat.

Mistral Large er iøvrigt hostet i Europa. Selskabet har hidtil satset på open source, men partnerskabet med Microsoft åbner nu for nye kommercielle muligheder for selskabet.