Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fire danske it-huse fusionerer / Regnskabsprogrammet Dinero runder milepæl / Microsoft afliver OneDrive-funktion

Fire danske it-huse fusionerer. Regnskabsprogrammet Dinero runder milepæl. Microsoft afliver OneDrive-funktion. Dansk it-konsulenthus præsenterer rekordresultat.

Godmorgen kammerater.

Mit navn er Qëndrim Fazliu, og jeg er atter en gang morgenredaktør.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing, som jeg er stået tidligt op for at levere til de morgenfriske og trofaste Computerworld-læsere.

God læselyst og god tirsdag herfra.

Fire danske it-huse fusionerer

Fire danske it-huse har valgt at slå pjalterne sammen og fusionere.

Der er tale om Microdata, Skan-data, 1st Level og ADDvision, der i fremtiden kommer til at gå under navnet ADDvision.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen vil ADDvision være de mellemstore virksomheders foretrukne it-samarbejdspartner.
   
Fusionen betyder, at den nye virksomhed får omkring 70 medarbejdere og vil have baser i både Herlev og skanderborg.

Samtidig betyder fusionen, at man samler erfaring og ekspertise i samme selskab og derfor vil kunne tilbyde bredere og stærkere ekspertise på blandt andet it-outsource, cloud-hosting samt ERP, lyder det.

Regnskabsprogrammet Dinero runder milepæl

Regnskabsprogrammet Dinero, der især henvender sig til nystiftede virksomheder, har nået en milepæl på trods af de udfordrende økonomiske forhold på markedet.

De to første måneder af 2024 tyder endda på, at 2024 bliver endnu værre end de foregående år.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Men selvom der er sket en nedgang i antallet af nystiftede virksomheder, som programmet henvender sig til, har Dinero formået at opretholde sin kundebase og nu overstige 90.000 virksomheder, der gør brug af programmet.

Dinero blev grundlagt af Martin Buch Thorborg og andre og havde en årlig omsætning på 130 millioner kroner i 2022.

Dansk it-konsulenthus præsenterer rekordresultat

It-konsulenthuset Norriq har lukket 2023 med et rekordresultat efter at have lavet et markant strategisk gearskifte.

Det er især frasalg, opkøb og et farvel til samtlige investorer, der kan aflæses på bundlinjen i det netop offentliggjorte årsregnskab.

Her er bruttofortjenesten er steget 50 procent til 183 millioner kroner, mens resultatet lander på 151 millioner kroner.

Virksomheden har tæt ved 300 ansatte fordelt på syv lokationer i Danmark og Belgien.

Norriq solgte i foråret 2023 sin Drink-It division, som stod bag en specialudviklet ERP-løsning til drikkevareindustrien.

Herefter købte virksomheden købte en afdeling med 80 medarbejdere med speciale i digitale løsninger til finanssektoren ud af et af de store revisionsselskaber i Belgien og købte samtidig de sidste investorer ud, hvilket sidenhen har vist sig at være en god investering.

Microsoft afliver OneDrive-funktion

Microsoft har pludseligt og uventet fjernet en funktion fra OneDrive, der tillod brugere at uploade filer direkte fra en URL til cloud.-tjenesten.

Funktionen blev lanceret som en forhåndsvisning i 2021 og var beregnet til situationer, hvor filindholdet ikke var tilgængeligt eller var dyrt at overføre.

Det skriver The Register.

Den eksperimentelle funktion nåede aldrig længere end til forbrugerversionen af OneDrive og blev ikke en del af Microsofts langsigtede planer for tjenesten.

Det sker som følge af klager over høje vedligeholdelsesomkostninger og et lavt brug af funktionen, der altså nu fører nu til, at supporten bliver afsluttet før udgangen af denne måned.