Artikel top billede

Nedtællingen er i gang: Om få timer vil Apple melde sig ind i AI-krigen

I aften vil Apple præsentere den måske største opdateringen af Siri nogensinde og en lang række andre AI-opdateringer.

De store tech-selskaber udkæmper i øjeblikket en regulær AI-krig.

I sidste måned lancerede Microsoft en række Surface-computere udstyret med nye AI-funktioner, mens Google kort tid efter ved sin udviklerkonference, Google IO, var klar med en AI-baseret og potentielt banebrydende overhaling af selskabets søgemaskine.

Og nu er det Apples tur.

Nedtællingen er således allerede i gang, og om få timer lyder startskuddet til Apples årlige udviklerkonference, WWDC.

Her forventes det, at Apple vil udrulle en lang række AI-baserede nyheder, der vil blive indbygget i den næste generation af styresystemerne til blandt andet iPhone, iPad, Mac og Apple Watch.

Lancerer Apple Intelligence

Centralt i Apples arbejde med står et nyt AI-system, der ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg ventes at få navnet Apple Intelligence.

Det nye system vil især have fokus på at assistere brugerne med at løse en lang række mindre og mere håndgribelige udfordringer i dagligdagen.

Eksempelvis vil det nye AI-system tilbyde muligheden for at foretage opsummeringer af tekst samt skabe automatiske svar på mails og tekstbeskeder.

Det kommer blandt andet til udtryk i Apples internetbrowser Safari, der automatisk vil kunne opsummere indholdet af artikler, som brugeren læser på internettet.

Kan skrive mødereferater

Det nye AI-system vil også kunne skrive mødenoter og give referater af indholdet af blandt andet e-mails og tekstbeskeder, ligesom memo-appen også automatisk vil kunne transskribere optagelser.

De mange Apple-udviklere, der følger med ved WWDC, vil ligeledes kunne glæde sig over, at programmeringssoftwaren Xcode vil få indbygget kunstig intelligens-funktioner, der kan assistere med programmeringen.

Den fulde opdatering af Xcode vil dog ifølge Bloomberg sandsynligvis først være klar til lanceringen i 2025.

Ny funktion til Siri

Sidst men ikke mindst opdateres også den ofte udskældte stemmestyrede assistent Siri. Den blev lanceret i 2011 som en af de første af sin slags. Men gennem det seneste årti virker det som om, at udviklingen af assistenten nærmest er gået i stå.

I aften vil Apple dog ifølge Bloomberg præsentere, hvad der formodes at blive den hidtil største opdatering af Siri, som nu vil basere sig på generativ kunstig intelligens, som det kendes fra ChatGPT. Det betyder, at brugerne gennem Siri vil få en langt dybere adgang til styresystemet på deres enheder.

Eksempelvis bliver det nu muligt at bede Siri om at slette en app eller opsummere en nyhed fra en hjemmeside.

Nyt OpenAI-samarbejde

Mange af de nye funktioner er ifølge Bloomberg blevet mulige takket være et nyt samarbejde mellem Apple og OpenAI, der står bag ChatGPT.

Nogle af funktionerne vil blive afviklet lokalt, mens andre vil gøre brug af computerkraft fra skyen, og det ventes, at Apple i forbindelse med lanceringen vil understrege de forholdsregler, der er taget i forhold til at beskytte brugernes persondata, når der interageres med skyen.

Ifølge Bloomberg vil de nye funktioner også stille store krav til computerkraften, og derfor vil iPhone-brugere som minimum skulle have en iPhone 15 for at gøre brug af funktionerne, mens iPad og Mac-brugere som minimum skal have en enhed med en M1-processor.