Den internationale organisation Computer & Communications Industry Association (CCIA), som repræsenterer tech- og teleindustrien er kommet med en række anbefalinger direkte til Danmark på teknologiområdet.
Anledningen er, at Danmark er i færd med at overtage formandskabet for Rådet for Den Europæiske Union, hvilket sker 1. juli.
Derfor kommer CCIA nu med anbefalinger til den danske regering for digital politik.
Hovedformålet med anbefalingerne er, at CCIA håber, at Danmark vil sætte en retning, der vil fremme regelforenkling og fokusere på konkurrenceevne fremfor regulering.
Lobbyorganisationen er imod regler, der udelukker globale tech-giganter fra det europæiske marked.
Det skal bemærkes, at disse tech-giganter også er medlemmer af organisationen. Blandt medlemmerne er Google, Amazon, Apple, Meta og mange flere.
"Det danske formandskab bliver afgørende for at drive Europas overgang fra overregulering til forenkling. Det, den digitale sektor desperat har brug for, er åbne markeder, effektiv håndhævelse og velfunderede reformer. Under dansk ledelse bør EU skifte fokus fra at udforme stadig flere regler til at sikre, at vores digitale lovgivning rent faktisk virker i praksis," udtaler leder af CCIA Europe, Daniel Friedlaender, i en meddelelse og fortsætter:
"EU kan ikke med troværdighed påstå, at man fremmer konkurrenceevne og regelforenkling, samtidig med at man forhastet forsøger at omskrive forbrugerregler, som endnu ikke er blevet fuldt implementeret."
De 11 anbefalinger er som følger:
1) Nedbryd regulatoriske barrierer for en mere konkurrencedygtig EU-økonomi.
2) Udform Digital Networks Act med forbrugerinteresser i centrum.
3) Få etableret bedre koordination af håndhævelse ved revision af EU’s forbrugerret
4) Gennemfør nødvendige patentreformer til støtte for digitalisering.
5) Udnyt AI til konkurrenceevne og forenkling af regler, så Europa kan gå forrest.
6) Opnå overensstemmelse med EU’s databeskyttelsesramme.
7) Inddrag digital teknologi i bæredygtighedspolitikker.
8) Stræb efter en harmoniseret og fremsynet tilgang til beskyttelse af mindreårige.
9) Evaluer EU’s nuværende audiovisuelle regler grundigt.
10) Muliggør effektive teknologiske løsninger uden at gå på kompromis med centrale garantier.
11) Vær garant for retfærdighed og innovation i EU’s betalings- og finanssektor.
Der er tre hovedformål med anbefalingerne, som er at "fremme innovation med innovationsvenlig lovgivning", "skabe konsistent EU-lovgivning og stabil implementering" og at "afslutte verserende initiativer for juridisk klarhed."
"For at skabe juridisk klarhed er det nødvendigt hurtigt at færdiggøre centrale lovgivninger. Håndhævelse skal harmoniseres uden at gå på kompromis med væsentlige garantier. Eksempelvis skal finans- og betalingsregler fremme både retfærdighed og innovation, mens audiovisuelle politikker kræver grundig evaluering," skriver CCIA.