Konkursramte Media Mobsters spiller videre

Med milliontilskud i ryggen fra venturefirmaet Newpond er den konkursramte danske spiludvikler Media Mobsters nu genopstået under navnet Sirius Games. Samtlige 23 ansatte er genansat og selskabet satser på Nintendos spilkonsoller samt nye pc-spil.

Efter en konkurs i juni er det danske spilfirma tidligere kendt som Media Mobsters nu genopstået med nyt navn og ny adresse.

Fra to etager på Gråbrødre Torv i det indre København vil selskabet under navnet Sirius Games fremover sprede sine aktiviteter i stedet for det fokus på pc-spil, som allerede én gang har kostet livet for firmaet.

De nødvendige millioner kommer fra det danske venturefirma Newpond og dets ejer Svend Møller Nielsen, mens stifterne Christian Majgaard, Benedict Ødemotland og Adam Gregersen fortsat udgør direktionen.

Chok-konkurs

Firmaets konkurs i juni kom som en overraskelse efter en nogenlunde succes for det mafia-baserede pc-spil Gangland.

- Vi udkom med Gangland i starten af 2004, og det paradoksale er, at Gangland klarede sig rimelig godt og solgte omkring 150.000 eksemplarer på verdensplan, siger Adam Gregersen, som er administrerende direktør.

De aftalte royalties fra det internationale spilforlag Whiptail Interactive kom dog ikke.

Allerede i slutningen af 2004 forsøgte det danske spilfirma med 23 ansatte derfor at søge nye forretningsområder inden for udvikling af spil til Nintendos Game Boy Advance.

Det resulterede i fire store aftaler om kendte børnefigurer som Babar og Care Bears, som firmaet er meget stolt af at have fået i folden. Aftalerne er ført med over i det nye firma, og de tre første spil kommer i julehandlen.

Tv-koncept

Sirius Games er også gået i samarbejde med Mærsk Data Defence om at udvikle spil til træningsbrug med fokus på uddannelse frem for underholdning.

Herudover samarbejder firmaet med tv-selskabet Angel Films om at lave et spilkoncept, hvor dansk og europæisk kultur skal fremmes i stedet for den amerikanske måde at gøre tingene på.

- Sirius Games adskiller sig fra andre selskaber i Danmark ved, at vi ikke vil lægge alle æg i én kurv og satse på ét produkt, fortæller Adam Gregersen.

Selskabet vil dog fortsat bruge kræfter på at lave en pc-opfølger til spillet Gangland.

Paradise City

Opfølgeren får navnet Paradise City og er igen en blanding af flere forskellige spilgenrer som strategispil (RTS), rollespil (RPG) og action. Denne gang dog med en noget mere direkte styring af ens karakter.

Ambitionen er at tage noget af kritikken fra det forrige spil og gøre det mere levende med biler, der kører rundt i byen, og flotte vejreffekter. Samtidig bliver det muligt at gemme spil undervejs, en meget kritiseret manglende funktion i det første spil.

- Gangland blev udviklet af et relativt lille hold, som havde meget lidt erfaring. Nu er erfaringen der og en teknologi på plads, som har bevist sig selv, siger Adam Gregersen.

Seriøse spil

Spillet har været under udvikling siden slutningen af 2004 og forventes på markedet om et års tid.

Herudover satser Sirius Games også på seriøse spil til uddannelsesbrug, deraf navnet.

- Vi har teknikken til det og i vores øjne er det fremtidens uddannelsesværktøj.

I det nye selskab vil de to andre stiftere, Christian Majgaard og Benedict Ødemotland, fremover være henholdsvis ansvarlig for forretningsudvikling og teknisk udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere