Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mathiesen bag køb af SMS-firma for 10 mio.

Med overtagelsen af det dansk-ejede SMS-selskab Orion Information Services vil Cellpoint med Michael Mathiesen i spidsen sikre sig en platform på det eftertragtede amerikanske marked. Cellpoint betaler 10 millioner kroner i form af aktier for Orion.

For lige ved ti millioner kroner i nyudstedte Cellpoint-aktier overtager det svenske børsnoterede it-selskab Cellpoint med danske Michael Mathiesen i spidsen det danskejede amerikanske SMS-selskab Orion Information Services.

Opkøbet skal blandt andet give Cellpoint et eftertragtet brohoved på det amerikanske marked, og for Orion var det et spørgsmål om at komme videre i en fart.

? Vi stod i en situation, hvor der skulle ske noget. Vi havde kontakt med tre til fire interesserede investorer, hvoraf Cellpoint var et, og selv om tilbuddet fra Cellpoint måske ikke krone for krone og aktie for aktie er det bedste, er jeg sikker på, at det på længere sigt bliver en rigtig god investering, siger medstifter af Orion, Kristian Gjerding.

Han fortsætter som administrerende direktør for det amerikanske selskab, der kommer til at hedde Cellpoint Connect og får hovedkvarter i Miami, Florida.

Hurtigt i gang

Orion laver infrastruktur til SMS-baseret markedsføring ? et område, der ifølge Kristian Gjerding for alvor er ved at tage fart i USA.

Det kan dog endnu ikke aflæses i Orions regnskaber, der ifølge direktøren ender på en omsætning omkring en million kroner for 2003/2004 og cirka 10 millioner kroner for 2004/2005.

Han er godt klar over, at salgsprisen i sig selv ikke er imponerende, men det er efter hans opfattelse til gengæld de muligheder, opkøbet bringer med sig.

? For det første kommer Cellpoint hurtigt ind på det amerikanske marked. De har nu allerede en flyvende organisation, der kender det marked, de gerne vil operere i, og så får vi adgang til nogle produkter, som er attraktive for vores kunder, siger Kristian Gjerding.

Orion har allerede kontakt til de store teleoperatører og en lang række af de førende amerikanske selskaber, og direktøren ser frem til at have flere varer på hylderne.

? Når man skal ind på de store selskaber, er det nødvendigt at kunne tilbyde mere end en ting, og der supplerer vores produkter utrolig godt hinanden, siger Kristian Gjerding.

Datingselskab

Orion blev allerede Cellpoint-partner for godt et halvt år siden og har siden arbejdet ihærdigt med at sikre ordrer på blandt andet Cellpoints trådløse headset.

? Vi har blandt andet kontakt til et stort amerikansk mobilselskab, der nu har kastet sig ud i VoIP, og det er meget interesseret i at kunne tilbyde Cellpoints headset, siger Kristian Gjerding.

Orion blev stiftet i 2003 og var oprindelig et SMS-dating-firma, men siden er forretningsgrundlaget ændret, så det i dag fortrinsvis er infrastrukturløsninger til eksempelvis markedsføring. Selskabet har i alt fået tilført 15 millioner kroner fra eksterne investorer og har 11 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere