Motorola ansætter 50 danske Tetra-folk

Teleselskabet Motorola har ansat 50 nye udviklere til selskabets danske Tetra-center, der er blandt de førende i verden for udviklingen af den mobile standard Tetra til kommunikation i beredskabet.

Motorolas danske udviklingscenter har i år oprustet med 50 nye udviklere, der skal sørge for at holde Motorola i front inden for Tetra, en international standard for sikker, mobil kommunikation i beredskabet.

Det oplyser Motorola i en pressemeddelelse.

Med nyansættelserne beskæftiger Motorolas Tetra-udviklingsafdeling i alt 350 medarbejdere, hvoraf de 200 sidder i Danmark.

Motorola investerer årligt et trecifret millionbeløb i sit danske selskab.

Tetra er en mobilteknologi beregnet til politi, brandvæsen og beredskabsstyrelser, fordi den indeholder muligheder for prioritering af opkald og gruppekald.

Standarden er på vej i både en anden og tredje udgave, hvor større båndbredde skal gøre det muligt at sende direkte video til de enkelte radioer.

Dansk Tetra-paradoks

Selvom Danmark med Motorolas udviklingscenter er helt i front på verdensplan, er det paradoksalt nok samtidig et af de lande, der har været langsomst til at indføre Tetra i beredskabet.

De danske politikere forventes først til foråret 2006 at tage en beslutning om, hvorvidt der overhovedet skal investeres i Tetra.

Motorola har en af to danske landsdækkende licenser til det frekvensbånd, Tetra kører på. Den anden ligger hos sønderjyske Tetrastar, ejet af Damm-koncernen.

Motorolas danske Tetra-udviklingscenter ledes af Jens Kristiansen, der har arbejdet for Motorola i 25 år og er helt i front inden for udviklingen af Tetra-teknologien på verdensplan.

Det samme er danske Jeppe Jepsen, der ligeledes er ansat af Motorola og sidder med i den internationale Tetra-organisation.

Den danske Motorola-afdeling af Tetra Worldwide Systems Development (TWSD) er ansvarlig for den softwarearkitektur, der styrer kommunikation og overførsel af data mellem radioenheder og antennestationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere