TDC satser på fiber til private danskere

Fra december vil TDC ved nybyggerier lægge fiberkabler helt ud til private danskere. Ifølge en teleanalytiker har TDC erkendt, at kobberets rolle er udspillet.

TDC vender rundt på en tallerken og vil fremover lægge fiberkabler hele vejen ud til private danskere, når der bygges nyt.

Det er en kovending fra den danske telekoncern, hvor topchef Henning Dyremose hidtil har kritiseret elselskaberne i skarpe vendinger for deres milliardinvesteringer i fiberkabler.

Både kobber og fiber

Helt konkret vil TDC fra december både lægge kobber- og fiberkabler ud til private husstande ved nybyggerier. Hidtil har selskabet blot lagt tomme rør, som senere kan bruges til fiber.

Det kom tirsdag frem på et møde på Danmarks Tekniske Universitet, hvor TDC præsenterede selskabets planer for fiber-til-hjemmet.

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan var med på mødet og ser TDC's nye udmelding som et markant strategiskifte.

- Det er en erkendelse af, at kobberets rolle er udspillet, siger han.

TDC har hidtil holdt på, at kobbernettet tilbyder rigelig kapacitet i flere år frem med teknologier som ADSL2+ og VDSL, og at elselskaberne derfor spilder kundernes penge, når de bruger milliarder af kroner på at grave fiberkabler i jorden.

Ifølge Torben Rune begynder TDC nu at lægge fiberkabler ud til private husstande, fordi selskabet ellers risikerer at miste kunderne til landets mange elselskaber med bredbåndsplaner.

- Når først en kunde har fået en fiber installeret, skal der ualmindeligt meget til for at grave endnu en fiber ned til samme kunde. Kunden er sådan set tabt de næste mange år, vurderer Torben Rune.

Hård retorik

TDC har kørt en hård retorik over for elselskabernes bredbåndsplaner, og teleanalytikeren vurderer, at TDC dermed har været med til at skade sig selv.

- Hvis TDC for to-tre år siden havde sagt, at kobberet ikke holder, og at selskabet nok skal komme med fiber, så tror jeg ikke, at mange elselskaber ville tænke i de baner. Man har i stedet inviteret konkurrenterne ind ved at indikere, at man holder sig uden for, siger Torben Rune.

En rapport fra Konkurrencestyrelsen har vist, at de danske elselskaber vil investere næsten 10 milliarder kroner i at give danskerne fiber.

Flere analytikere har vurderet elselskabernes planer som den største trussel mod TDC i de kommende år.

Relevant link

TDC's planer for fiber-til-hjemmet (PDF)
http://oldwww.com.dtu.dk/research/systems/FTTH/Steen_Krogh_Nielsen.pdf




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere