Ejendomsinvestor køber ComX

Ejendomsspekulanten Jesper Henrik Jørgensen køber den omblæste Dennis Rohde ud af bredbåndsselskabet ComX og overtager sammen med Henrik Ottensten ejerskabet af selskabet.

ComX, der primært lever af at sælge bredbåndsforbindelser til boligselskaber, har fået en ny hovedaktionær.

Det er Jesper Henrik Jørgensen, der har tjent sine penge på ejendomsinvesteringer. Han ejer nu ComX sammen med Henrik Ottensten, der længe har været storaktionær.

Den hidtidige storaktionær i ComX, Dennis Rohde, har trukket sig fra bestyrelsen og er blevet købt ud af firmaet.

Ny formand for bestyrelsen er Poul Anton Bundgaard, der tidligere har været direktør i PBS. Han ønsker ikke at oplyse den pris, som Jesper Henrik Jørgensen har betalt for at blive storaktionær i selskabet.

- Med den nye aktionær Jesper Henrik Jørgensen er der skabt finansiel ro om ComX. Der er tilført ny kapital og såvel den ansvarlige kapital som lånekapitalen er på plads, og der er lavet aftale med bankerne om, at de holder sig i ro indtil videre, fortæller Poul Anton Bundgaard.

Omtumlet efterår

ComX har haft et omtumlet efterår, hvor kilder har beskrevet selskabets økonomi som 'vanrøgtet'.

Desuden blev selskabets daværende administrerende direktør Dennis Rohde fyret i oktober efter, at ComX havde tabt en fogedretssag til Viasat om retten til blandt andet at distribuere TV3,.

Rohdes efterfølger, Benny Michelsen, holdt mindre end en måned på posten som administrerende direktør. I sin korte periode i selskabet nåede han at fyre 22 medarbejdere.

Siden har både Segtel og islandske Dagsbrún SMS været interesseret i at overtage ComX, men begge trak følehornene til sig efter at have været i nærkontakt med ComX.

I det kaotiske forløb meddelte en gruppe på 11 medarbejdere, at de vil søge væk, hvis den tidligere administrerende direktør Dennis Rohde vendte tilbage til selskabet.

De gamle købt ud

De gamle småaktionærer er nu købt ud, og bestyrelsesformanden forventer at have en ny daglig ledelse på plads inden jul.

- Selvfølgelig er det ikke sikkert, at den nye direktør kan tiltræde inden jul, men vi forventer at have ledelsen på plads inden da, siger bestyrelsesformanden.

Henrik Ottensten er indtil videre ansvarlig for den daglige ledelse, men kun indtil en ny administrerende direktør kan tiltræde.

Ifølge bestyrelsesformanden stiger omsætningen i ComX med godt 400.000 kroner om måneden i øjeblikket, og så sent som i går lukkede selskabet en aftale om tilslutning af yderligere 800 husstande.

ComX Networks leverer triple play bredbåndsløsninger, det vil sige løsninger med internet, telefoni og kabel-tv til bolig- og grundejerforeninger landet over via egne fiberkabler.

Virksomheden, der har hovedsæde i Albertslund, blev stiftet i 2002 og har i dag omtrent 160 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere