Dansk Kirk-direktør tjener 136 mio. på frasalg

55-årige Peter Skov scorer personligt 136 millioner kroner på, at Horsens-firmaet Kirk Telecom nu sælges til amerikanske SpectraLink. Han stopper dog som direktør - og bliver i stedet rådgiver for amerikanerne.

Det er med blandede følelser, at administrerende direktør Peter Skov nu skal overlade den succesrige jyske teleproducent Kirk Telecom til børsnoterede amerikanske SpectraLink.

På den ene side tjener han som storaktionær 35 procent af købssummen på 388 millioner kroner. På den anden siden stopper han som administrerende direktør, fordi den amerikanske køber ikke vil have ham.

Fra 4. januar, når handlen er gennemført, vil Peter Skov i stedet være ansat som rådgiver for amerikanske SpectraLink, mens den hidtidige salgs- og marketingdirektør, Ole Lysgård Madsen, bliver ny administrerende direktør for Kirk Telecom.

- Jeg føler mig ikke fyret. Jeg føler, at amerikanerne har en opfattelse af, at der er konflikt mellem at være sælger og være direktør for et selskab, siger Peter Skov.

Dansk Kapitalanlæg ejer 45 procent af Kirk Telecom, som udvikler og producerer trådløse telefoner til erhvervslivet.

To andre ledende medarbejdere ejer de sidste 20 procent af selskabet og står dermed til at score knap 39 millioner kroner hver.

Peter Skov har stået i spidsen for Kirk Telecom siden 1991, men glæder sig nu mest over, at selskabet har fundet en partner, der har en stærk position i Nordamerika og supplerer den danske it-virksomhed på teknologisiden.

Kirk Telecom har valgt at fokusere på den trådløse standard DECT, mens SpectraLink har specialiseret sig inden for telefoni via trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi.

Horsens-virksomheden har 174 ansatte, mens SpectraLink - der er noteret på den amerikanske teknologibørs Nasdaq - har 395 ansatte.

Tilsammen bliver de to selskaber en dominerende kraft på det internationale marked for trådløse telefonsystemer til erhvervslivet.

Peter Skov er så småt ved at affinde sig med, at det bliver med ham på sidelinjen i sin rolle som rådgiver for den amerikanske topchef, John Elms.

- Det tog mig lidt tid at acceptere, men jeg kan godt se fornuften i det. Ordningen giver den fordel, at han bare kan lade være med at lytte til mig, hvis det går skævt, siger Peter Skov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere