Mobilgigant lægger låg på milliardhandel

Den amerikanske mobilkoncern sætter en stopper for en månedlang strid imed samarbejdspartneren Nextel Partners om prisen på sidstnævnte.

Den amerikanske mobilgigant Sprint Nextel ryster op med 40 milliarder kroner for at købe samarbejdspartneren Nextel Partners.

Dermed lægger USA's tredjestørste mobilselskab låg på måneders bittert opgør med Nextel Partners om, hvad markedsværdien er på sidstnævnte.

Den skal op, den skal ned

Et bittert opgør, der ikke er blevet mindre uinteressant af, at offentligheden har kunnet følge med på sidelinjen i de to kombattanters forsøg på at tale prisen henholdsvis ned og op.

Nextel Partners markedsfører mobiltjenester med Nextel varemærket, altså mobiltjenester fra det tidligere Nextel Communications, som Sprint fusionerede med i August måned.

Nextel Partners har udnyttet en option i en tidligere aftale til at kræve, at Sprint Nextel køber de 68,8 procent af selskabet, som Sprint Nextel ikke ejer i forvejen.

Det har udløst det famøse opgør, hvor Sprint Nextel har forsøgt at tale prisen ned.

Blandt andet har Sprint Nextel hævdet, at aktiekursen var kunstigt oppustet på forventninger om et opkøb, og meddelt børsmyndigheder, at man ikke var indstillet på at udbetale en præmie til investorerne.

Nextel har over for børsmyndighederne hævdet, at oplysningerne fra Sprint Nextel var upræcise og misvisende og en del af en kampagne for at skade aktiekursen på Nextel Partners.

4,2 millioner nye kunder

Den endelige pris er endt som et gennemsnit af de to parteres rådgiveres vurderinger af markedsværdien på Nextel Partners. Prisen giver investorerne en præmie på omkring otte procent i forhold til aktiekursen, da aktiehandlen lukkede mandag eftermiddag.

Selv hvis prisen var fastsat udelukkende efter Sprint Nextels egen rådgivers vurdering, havde investorerne faktisk hentet en gevinst – på 3,5 procent.

Med handlen er Nextel Partners formelt trådt ind i Sprint Nextel-koncernen, som mange mindre samarbejdspartnere via opkøb er blevet det de seneste måneder.

Opkøbene føjer mere end 4,2 millioner nye kunder til Sprint Nextels kundebase på 45,6 millioner direkte og indirekte kunder og understøtter mobilkoncernens postition som nummer tre efter Cingular Communications og Verizon Wireless.

Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes at være afsluttet senest i juni måned 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere