TDC udskyder IP-telefoni - der er ingen penge

Endnu engang har TDC valgt at udskyde en stor udrulning af IP-telefoni til private. 2005 var udset som det store år for IP-telefoni, men der er ingen penge i det, lyder meldingen fra TDC.

Fastnetkunderne hos TDC må igen væbne sig med tålmodighed, hvis de gerne vil skifte til IP-telefoni og spare på telefonregningen - med mindre de er villige til at skifte selskab.

TDC har nemlig atter udskudt lanceringen af IP-telefoni til alle selskabets fastnetkunder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har stort ingen efterspørgsel. Derfor oplever vi heller ikke noget pres fra kunderne for at lancere IP-telefoni netop nu, siger Kim Frimer, administrerende direktør for TDC's fastnetforretning, til avisen.

TDC Kabel TV lancerede IP-telefoni til sine kunder i foråret, men Computerworld beskrev i november, hvordan selskabet efter et halvt år kun havde omkring 800 kunder.

Dermed sad TDC kun på én procent af de samlede 78.000 IP-telefonikunder i Danmark, en uvant situation for den tidligere monopolvirksomhed.

I denne uge har TDC dog meldt om succes i datterselskabet Dansk Kabel TV, der har fået omkring 5.000 IP-telefoni-kunder siden lanceringen i september.

Alligevel mener TDC, at der er langt op til IT- og Telestyrelsens udmelding om, at en million danskere ville benytte IP-telefoni i 2005.

Samtidig mener TDC, at kvaliteten endnu ikke er god nok, når man bruger en dataforbindelse til at sende opkaldet.

- Tingene skal virke, når røret løftes. Derfor skal det IP-produkt, vi sender på gaden, være på højde med den kvalitet, folk kender i dag. Og så vil vi hellere lancere for eksempel to måneder senere end planlagt, hvis det er nødvendigt, siger Kim Frimer til Jyllands-Posten.

Til erhvervslivet har IP-telefoni været en bragende succes, og TDC sidder sammen med IBM på 80 procent af det danske marked ifølge tal fra analysehuset IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere