Web-spil skal bremse unges dødskørsel

Spil på nettet skal få unge mennesker til at holde styr på både sele, fart og alkohol i en ny trafikkampagne. Interaktiv video træder dog speederen i bund for firmaet bag kampagnen.

Det er ikke smart at køre for hurtigt, uden sele eller påvirket af alkohol, og det budskab skal nu spilles ind i hovedet på unge danskere.

Rådet for Større Færdselssikkerhed står sammen med amterne bag kampagnen dropdet.nu, som efter succes i 2005 er blevet forlænget ind i det nye år med en større investering i interaktive videoer og web-spillet "Red hans røv".

Viden skal leges ind

Det er it-firmaet Verticportals, som står bag kampagnen og har udviklet spil og videoer i formatet Flash.

- Med spillet leger man på en uformel måde viden ind hos målgruppen i stedet for bare at gå ud og sige, at de ikke må drikke, når de kører bil, fortæller administrerende direktør Sebastian Jespersen.

Verticportals har specialiseret sig i Flash og interaktiv video, og det har været med til at sætte voldsomt skub i forretningen, hvor der nu er 18 ansatte.

- 2005 bliver et godt år for os, hvor vi har haft betydelig vækst i omsætning, antal kunder og nye medarbejdere. Vi regner med at vokse 60 procent og komme ud med et overskud, der ligger mellem en halv og hel million kroner, siger direktøren.

Firmaet beskæftiger også mellem tre og fem personer i Ukraine, hvor en del af programmeringen er outsourcet til.

Programmering i Ukraine

- Design og spidskompetencer i Flash ligger her, mens den rene programmering bliver sendt til Ukraine. For tiden går udviklingen af video i Flash meget hurtigt, og meget af vores vækst er kommet ved, at der er større mediekonvergens mellem fjernsyn og nettet, siger Sebastian Jespersen.

Blandt selskabets kunder er også Codan, Microsoft og Udenrigsministeriet.

Det seneste website til kampagnen for Rådet for Større Færdselssikkerhed vil blive promoveret gennem bannerannoncering, reklamefilm og plakater på tekniske skoler og uddannelsesinstitutioner.

Mellem 340 og 350 danskere blev dræbt i trafikken i 2005, og det er et historisk lavt tal. Senest har klippekortet været med til at sænke farten yderligere.

Unge mennesker er dog fortsat kraftigt overrepræsenterede i drabstallene.

Relevante link

Dropdet.nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere