Nordmænd vil indtage Danmark med Webpartner

Den norske telekoncern Ventelo gør nu sit indtog i Danmark med købet af Webpartner for et trecifret millionbeløb. Blandt de nye produkter bliver mobiltelefoni.

Norske Ventelo melder sig nu for alvor i kampen om det nordiske erhvervs-telemarked med købet af det danske it-firma Webpartner for et trecifret millionbeløb.

Ventelo har i forvejen en stor forretning i Norge og Sverige med over 600 ansatte.

Med flere millionopkøb vil koncernen gøre sig til en reel nordisk konkurrent til de tidligere monopoler TDC, Telenor og Teliasonera.

Det betyder, at også Webpartner træder et trin op ad stigen.

- Vi har i Danmark ikke været at betragte som en voldsom konkurrent på grund af vores størrelse, men Ventelo er blevet en meget stor spiller i Norden efter opkøbene, så det nu begynder at give en ballast i de enkelte lande, siger Rasmus Helmich, administrerende direktør for Webpartner.

Beholder 10 procent

Han har hidtil ejet selskabet sammen med teknisk direktør Nicolaj Ottsen og salgsdirektør Claus Sibast, som beholder 10 procent af aktierne i det nye Ventelo Webpartner.

Webpartner blev stiftet i 1996 og har med stor succes satset mest på internet-opkoblinger og tilhørende tjenester til danske virksomheder.

Det gav i 2005 en omsætning på omkring 60 millioner kroner og et overskud på cirka 15 millioner kroner.

Webpartner er på baggrund af regnskabstallene de seneste to år blevet kåret til Danmarks dygtigste teleselskab i Computerworld Top 100.

Eget fibernet

Med købet af selskabet har norske Ventelo sikret sig sit eget fibernet i Storkøbenhavn og omkring 6.000 erhvervskunder.

Omvendt kan Webpartner som en del af Ventelo i højere grad opfylde kundernes krav om at købe ind på tværs af landegrænser i hele Norden.

Målet er fremover at levere en samlet produktpakke for kommunikation til danske virksomheder, herunder mobiltelefoni.

- Nu går der lidt tid, hvor forretningerne skal integreres, og der er ikke nogen klar plan for, hvornår vi kan tilbyde mobiltelefoni. Men vi forventer i løbet af 2006 at kunne tilbyde en helt masse nye produkter, siger Rasmus Helmich.

Samles i ét selskab

Ventelo ejer i Danmark i forvejen selskaberne Axiti og Dantelo, og de vil sammen med de 32 ansatte i Webpartner blive samlet i det eksisterende selskab Ventelo Danmark.

Købet af Webpartner kommer efter, at Ventelo i efteråret købte den børsnoterede norske bredbåndsleverandør Catch, som havde et omfattende nordisk samarbejde med Webpartner.

Ventelo har i Norge og Sverige sit eget netværk til både data og fastnettelefoni, mens selskabet lejer sig ind på mobilnetværk.

I Danmark vil selskabet nu øge investeringerne i både netværk og ansatte betragteligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere