Fredagens aviser om it

Helge Sander undskylder citatfejl. Svenskere vil købe Live Networks. Fonde vil tvinge ATP ud af TDC. Mærsk Data advarer mod Tetra. Nordvestjyder har vækstplaner for fodbold-styring.

Helge Sander undskylder citatfejl

Videnskabsminister Helge Sander (V) undskylder, at en afgørende sætning blev udeladt fra en udskrift af optagelser fra et åbent samråd i Folketingets Videnskabsudvalg. Oppositionen vil have statsministeren til at irettesætte Helge Sander. (Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske Tidende)

Svenskere vil købe Live Networks

Svenske Trittel Media har fremsat et købstilbud på 252 millioner kroner på børsnoterede Live Networks Holding, der distribuerer film over bredbånd. Købesummen betales med aktier, og bestyrelsen vil 18. januar komme med sin anbefaling af tilbuddet. (Jyllands-Posten, Børsen)

Fonde vil tvinge ATP ud af TDC

De fem kapitalfonde bag Nordic Telephone Company er klar til at presse pensionsselskabet ATP ud af TDC, efter de har opnået kontrol med 85,5 procent af aktierne. Kapitalfondene skal bruge 90 procent for at kunne afnotere TDC fra Fondsbørsen. ATP har fortsat ingen planer om at sælge sine aktier. (Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Børsen)

Mærsk Data advarer mod Tetra

Mærsk Data Defence advarer mod at bruge flere hundrede millioner kroner på at indføre teknologien Tetra til beredskabskommunikation i Danmark. Mærsk har fået udarbejdet en rapport hos analysefirmaet Bonnén, der viser, at det er for dyrt at udstyre alle kommuner, beredskab og så videre med samme teknologi. I stedet foreslår Mærsk Data Defence at få eksisterende systemer til at spille sammen med produktet Tactical Communication System (TCS), som Mærsk Data Defence sælger. (Børsen)

Nordvestjyder har vækstplaner for fodbold-styring

It-firmaet Frontstairs i Knudby mellem Skive og Viborg har store vækstplaner for selskabets to produkter, der er henholdsvis fladskærme i butikker og et system til at styre fodboldturneringer. Sidstnævnte er udviklet sammen med DBU og skal nu sælges til udlandet. Frontstairs har 40 ansatte og har netop fået et kapitalindskud på seks millioner kroner fra Steen Sønderborg, der skabte sin formue på at sælge postordre-virksomheden Bonaparte. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere