Danske venture-millioner vågner op til dåd

Efter fire år på standby vågner venture-fonden Norventum op til dåd. Nu skal 50 millioner kroner samles ind og investeres i især it- og tele-opstarter.

Den 10. september 2001 foretog Norventum Capital sin første og indtil videre eneste investering. Næste dag var World Trade Center ikke mere, og markedet gik i stå.

Det samme gjorde arbejdet i Norventum Capitals venture-fond, som siden terrorangrebet har kørt på meget lavt blus. Men nu skal der kog på kedlerne igen.

– Vi har en lille fond med en enkelt investering. Nu ønsker vi at investere i flere firmaer og har skudt en kapitalrunde i gang, siger Jørgen Gransøe, direktør i Norventum Capital.

Bestyrelsen i Norventum har også fået en indsprøjtning. Blandt andet er Finn Helmer – kendt som ham, der solgte Giga til Intel – kommet med på holdet.

Penge fra private

Det er en fornemmelse af, at tiden er moden, der har fået Norventum til at gå i gang igen.

Onsdag besluttede Norventum Capital således at gå i gang med at rejse 50 millioner investeringsvillige kroner.

Pengene skal blandt andet komme fra private, der har lyst og råd – minimumsindskuddet er en halv million kroner.

De 50 millioner kroner skal investeres i mellem tre og fem højteknologiske iværksætter-firmaer inden for it, telecom eller teknologi til medicinsk udstyr.

– Vi kigger efter en unik idé med stort markedspotentiale, og så skal der være et dygtigt team til at styre firmaet. Det er jo ikke os selv, der skal drive det, siger Jørgen Gransøe.

Første aftale klar

Og der er allerede fundet en række lovende emner i Danmark og det sydlige Sverige, som Norventum vil arbejde videre med.

Første navn er blevet offentliggjort i denne uge: TerraNet fra Malmø, der udvikler teknologier til at forbedre mobiltelefoner.

For eksempel bruger firmaet principperne fra fildelingsnetværk til at udvide dækningsområdet, ved at lade telefoner hjælpe hinanden med at sende signalet frem til nærmeste sendemast.

Nu leder Norventum efter partnere, der vil være med til at investere i TerraNet. Venture-selskabet ønsker nemlig ikke at være alene på investor-siden.

Det gælder for alle de planlagte investeringer, som efter planen skal være sat i gang i løbet af 2006.

Arkena, som Norventum investerede i tilbage i 2001, lever i øvrigt i bedste velgående.

Firmaet har specialiseret sig i løsninger inden for streaming media med succes, og Norventum er stadig medejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere