Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Domænehajer havde ekstra travlt i 2005

2005 bød på en stigning på 20 procent i antallet af internationale klagesager om domænehajers registrering af domæner med kendte varemærker.

Det internationale klagenævn for domænenavne World Intellectual Property Organisation, WIPO, havde i 2005 omkring 20 procent flere sager om domænehajer, der forsøgte at misbruge varemærker eller kendte personers navne.

I alt håndterede WIPO 1.456 sager, oplyser organisationen.

En domænehaj er en person, som bevidst registrerer et domæne, der er et varemærke eller navnet på en kendt person.

Motivet er som regel et forsøg på at skabe trafik til et websted ved at internetbrugere enten indtaster domænenavnet eller finder det via en søgning og tror, at der er tale om en officiel hjemmeside.

I 2005 afgjorde WIPO således sager om eksempelvis domænerne sony-ericsson.org og internetexplorer.com.

80 procent af sagerne drejede sig om domæner under .com-topdomænet, men nye generelle domæner som .travel og .jobs vil kunne føre til nye sager, vurderer WIPO.

- Det faktum, at mængden af sager hos WIPO var det største i fire år, og at mange af domænerne var registreret for nylig, understreger behovet for fortsat opmærksomhed fra rettighedshavere, siger vicedirektør Frank Gurry fra WIPO ifølge en pressemeddelelse.

Organisationen håndterede sager, der involverede flertallet af verdens 100 mest udbredte varemærker, men også kendte navne som Eminem, Pamela Anderson og Lance Armstrong benyttede organisationen til at afgøre domænesager.

Mens en række lande, heriblandt Danmark, har deres egne klageinstitutioner, så er det stadig mange steder nødvendigt at gå gennem domstolene for at afgøre domænesager.

Derfor blev der indført en aftale i 1999 kaldet Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy, UDRP, som gør det muligt at afgøre sager gennem WIPO, hvilket skulle gøre sagsforløbet hurtigere og billigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere