3G-auktioner skal finansiere nyt Bush-budget

Frigørelsen af et nyt frekvensområde til 3G-telefoni kan give den amerikanske statskasse 48,6 milliarder kroner ekstra over de næste tre år, mener USA's regering.

USA's præsident George W. Bush håber, at en udvidet auktion for 3G-telelicenser vil hjælpe til med at få den amerikanske stats budget til at hænge sammen.

I det netop fremlagte budget for 2007 har regeringen således hævet forventningerne til statens indtægt ved salg af nye telelicenser med 48,6 milliarder kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hidtil reserveret myndigheder

Hovedparten af indtægterne skal komme fra myndighedernes frigivelse af licensbåndet mellem 1.710 megahertz og 1.755 megahertz, som kan anvendes til blandt andet 3G-telefoni.

Frekvensområdet har hidtil været reserveret til brug for myndighederne, som nu flytter kommunikationen til andre områder.

- Vi har fundet en måde at åbne for frekvenser med "havudsigt" til kommerciel brug uden at sætte landets sikkerhed over styr, siger viceminister for teleområdet Michael Gallagher til erhvervsmagasinet Forbes.

Blandt de mulige købere vil være de store mobilselskaber Verizon, Sprint/Nextel, Cingular og T-Mobile.

I alt forventer Bush-regeringen at kunne hente omkring 156,1 milliarder kroner fra salget af telelicenser mellem 2007 og 2009.

Amerikanske finansanalytikere havde ifølge Reuters hidtil vurderet den mulige indtægt fra en teleauktion til omkring 93,5 milliarder kroner.

Til sammenligning indbragte den danske regerings salg af fire 3G-licenser omkring fire milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere