Højesteret tvinger TDC til at lukke pirat-adgang

Højesteret har fredag afgjort, at TDC og andre internetudbydere fremover kan tvinges til at lukke for forbindelser, der benyttes til at sprede piratkopier. Det kan få konsekvenser for virksomheder og institutioner.

Teleselskabet TDC og andre udbydere kan fremover tvinges til at lukket for internetforbindelser, hvis de benyttes til at sprede piratkopier.

Det er konsekvensen af en dom, der fredag blev afsagt ved Højesteret.

Dommen gik imod TDC, der havde anket en afgørelse fra Østre Landsret om to FTP-servere med piratkopier, som AntiPiratGruppen har forlangt at få lukket for adgangen til.

Dommen kan få konsekvenser for virksomheder og institutioner, når TDC eller andre selskaber fremover kan tvinges til at lukke for internetforbindelser.

- Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for den ellers lovlige internettrafik hos eksempelvis en virksomhed, hvis en ansat har benyttet forbindelsen til deling af piratkopier, siger onlinedirektør Per Rasmussen, TDC Privat.

Han understreger, at TDC på ingen måde sympatiserer med personer, der krænker andres ophavsrettigheder, men at man finder det problematisk, at TDC fremover kan blive tvunget til at lukke for forbindelser.

Det vil typisk ramme hele virksomheden, hvis en ansat fra sit arbejde har medvirket til ulovlig fildeling.

Ifølge TDC skal AntiPiratGruppen og andre stadig en tur i fogedretten, for at få TDC til at lukke for en forbindelse.

TDC har tidligere argumenteret for, at fremgangsmåden med at lukke forbindelser reelt ikke bringer eksempelvis AntiPiratGruppen tættere på piratkopisterne.

TDC mener, at piratkopisterne eksempelvis uden de store problemer vil kunne oprettet en ny forbindelse via en anden udbyder og fortsætte de ulovlige aktiviteter her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere