Telesoftware er nerven i HP's flugt fra hardware

HP-software sørger for, at du i løbet af få sekunder kan bruge din mobiltelefon, efter du har tændt den. Telesoftware er centralt i forsøget på også at gøre hardwaregiganten til et stort software- og konsulenthus.

Barcelona: Software til at styre og overvåge mobilselskabers netværk udgør en væsentlig del af Hewlett-Packards (HP) strategi om at satse på software og konsulentydelser.

Hardwaregiganten kendes i dag af den brede befolkning mest for sine printere, og software står kun for omkring 6,5 milliarder kroner af HP's samlede årlige omsætning på flere hundrede milliarder kroner.

Software og it-services halter dermed langt efter HP's salg af pc'er, printere, storage og servere.

OpenCall og OpenView

HP's softwaresalg skabes primært gennem systemerne OpenCall og OpenView, og de skal hjælpe med at ændre på den fordeling i fremtiden.

Det fortalte en af HP's topchefer inden for OpenCall, Jean-René Bouvier, til Computerworld på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

- Software er vigtigt set ud fra et strategisk synspunkt, fordi det er der, hvor fortjenesterne ligger. Samtidig kaster det mange flere millioner af sig i form af hardwaresalg og konsulentydelser, siger han.

OpenView bruges til overvågning og administration af et firmas it-infrastruktur, mens OpenCall er direkte målrettet telebranchen.

Tjekker mobiltelefonen

Et af OpenCall-produkterne er et såkaldt Home Location Register (HLR).

I samme øjeblik, du tænder din mobiltelefon, sørger systemet for at finde ud af, hvor nummeret hører til, om abonnementet er aktivt og hvilke tjenester du har adgang til, for eksempel om du må bruge GPRS. HP's HLR bruges af en række af verdens største mobilselskaber.

Hertil kommer HP's Fraud Management System, som teleselskaber kan bruge til at opdage og forhindre svindel i deres telenetværk.

For eksempel TDC overvejede at investere i systemet efter problemet med en blind 25-årig mand, som gennem 150.000 opkald formåede at hacke sig ind i TDC's systemer og blokere både opkaldssystemer og omstillingsanlæg.

- Vi har en telefoni-baggrund, så vi forstår telefoni. Vores motto er at gøre teleproblemer til it-problemer ved at have en meget dyb forståelse for, hvordan vi interfacer med netværkssystemer, fortæller Jean-René Bouvier.

Kinesisk samarbejde

Tendensen går mod at flytte telesystemerne over på it-systemer baseret på IP-protokollen, og generelt mener Jean-René Bouvier, at Norden og Danmark i særdeleshed er langt fremme med næste generation af teletjenester.

HP benyttede også mobilmessen i Barcelona til at fortælle om et tæt partnerskab med den store, kinesiske netværksproducent Huawei.

Planen er, at HP skal tilføre software og viden om IP-netværk til kineserne, når der skal kæmpes om at levere udstyr til næste generations netværk, hvor mobil, fastnet, tv og bredbånd smelter sammen i et fælles IP-baseret netværk.

HP's satsning på software kommer oven på en skuffende økonomi siden milliardfusionen med Compaq i 2002. Mark Hurd overtog sidste år chefposten fra Carly Fiorina, og han har siden sendt selskabet gennem en større fyringsrunde.

Det seneste kvartalsregnskab fra HP viser for første gang i flere år en tilbagegang i salget af it-services. Softwaresalget af HP OpenView og HP OpenCall steg dog med henholdsvis 34 procent og 19 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere