Firma bag dansk 3D-brætspil drejer nøglen om

Det århusianske it-firma Augmented Media opgiver drømmen om at skabe brætspil, der blander virkeligheden med 3D-animation. Jagten på en international partner var forgæves.

Jagten på en international samarbejdspartner har været forgæves for det lille århusianske it-selskab Augmented Media, der lukker ned og opgiver planerne om at skabe et 3D-brætspil.

Firmaet har ellers skabt en prototype, hvor hver spiller har et par briller på, som viser computerskabte billeder oven på de fysiske spillebrikker og spillebræt.

Nu er selskabet imidlertid løbet tør for midler.

- Vores plan var lagt sådan, at vi skulle have en aftale på plads inden nytår, og det lykkedes ikke. Vi har været i kontakt med de 20 største på verdensplan, og de har sagt, at det var tre år for tidligt, fortæller administrerende direktør og medstifter Troels Lange Andersen.

Ventureselskab med tab

Ventureselskabet Østjysk Innovation har skudt over en million kroner i Augmented Media og må foreløbig se langt efter at få noget ud af de penge.

Spilkonceptet er, at spillernes briller er koblet til en spilkonsol, som står for at beregne de nye billeder og sende dem tilbage til en videoskærm bygget ind i brillerne.

- Det har været det springende punkt, at det har været for dyrt at producere til, at det kan sælges på nuværende tidspunkt. Teknologien fungerer ellers upåklageligt, siger Troels Lange Andersen.

De store århusianske ambitioner har ført til en massiv pressedækning i Danmark, men det har ikke været nok til at kaste en pengestærk partner af sig.

Klar til at forsøge igen

Augmented Media har således været i kontakt med både konsolproducenter, verdens største brætspilproducent, computerspil-forlag og koncerner inden for underholdningsindustrien uden at få bid.

Troels Lange Andersen og de to medstiftere af selskabet, Bjørn Winther Nielsen og Sune Kristensen, er alle i stedet på udkig efter nyt arbejde.

Rettighederne til spilkonceptet ligger nu hos Østjysk Innovation, men stifterne er klar til at tage konceptet op igen, hvis det bliver økonomisk muligt i de kommende år.

Relevante link

Video med Augmented Medias spilkoncept




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere