Skat klar efter nedbrud - årsagen endnu ukendt

Skats tastselv-løsning er tilbage på sporet, efter løsningen en stor del af mandag var lammet af it-problemer.

Skats tastselv-løsning kører nu tilfredsstillende, oplyser Skat, efter it-problemer en stor del af mandag lammede løsningen.

Problemerne opstod på dagen, hvor hele Danmark fik mulighed for online at tjekke, om de skulle have penge tilbage i skat.

- Vi har endnu ikke en præcis forklaring på, hvorfor problemerne opstod. Vi kan se, at der har været nogle udfald specielt mellem klokken 11 og 13, siger kontorchef i Skat, Keld Borup.

Udviklet af CSC

Tastselv-løsningen er udviklet af Skat og it-leverandøren CSC, der fortsat arbejder på at finde årsagen.

Trods problemerne med lange svartider på systemet lykkedes det mandag et stort antal borgere at slippe gennem strømmen af fejlmeddelelser på Skats hjemmeside.

Ifølge Keld Borup var der således flere end 9.000 borgere, der i løbet af mandagen færdiggjorde deres selvangivelse for 2005 på nettet. På den første dag sidste år var tallet cirka 7.000.

I alt blev der i løbet af premieredagen mandag vist cirka 70.000 årsopgørelser via Skats tastselv-løsning.

- Vi glæder os over, at det er lykkes rigtigt mange at komme igennem i løbet af dagen, selv om vi var ramt af problemer, siger Keld Borup.

Han oplyser, at løsningen nu kører tilfredsstillende. Også tirsdag har Computerworld imidlertid fået henvendelser om problemer med løsningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere