Muhammed-krise gunstig for sikkerhedsfirmaer

De mange advarsler og rapporter fra sikkerhedsfirmaer om hundredevis af hackerangreb i kølvandet på Muhammedskrisen har givet sikkerhedsfirmaerne vind i sejlene. Alligevel advarer de mod at tage advarsler og angreb for højtideligt.

De danske sikkerhedsfirmaer har haft kronede dage, siden den politiske krise om Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger brød ud.

Krisen affødte hurtigt en lang række hackeradvarsler fra de danske sikkerhedsfirmaer, som flere gange har slået alarm over det store antal hacker-angreb, der væltede ind på de danske hjemmesider.

De talrige rapporter, artikler og meddelelser om de mange hacker-angreb har fået mange til at investere i bedre og mere sikkerhed, der sælges af sikkerhedsfirmaerne.

Omsætning steget 30 procent

- Vores omsætning er steget mellem 25 og 30 procent siden februar, siger Jesper Helbrandt, direktør i sikkerhedsfirmaet Digicure.

Mere end halvdelen af selskabets kunder har suppleret deres ordrer med en ekstra overvågnings-service siden februar. Samtidig vil mange flere end normalt også have gennemført sikkerhedstjek af deres hjemmesider.

I Fort Consult - der har omkring 200 større virksomheder som kunder - har man ikke registreret øget omsætning. Til gengæld er der stor interesse for selskabets ydelser.

- Det har ikke været nogen guldgrube, men det har øget interessen. Mange spørger til situationen og søger rådgivning, siger direktør Ulf Munkedal.

Hurtige til at råbe ulven kommer

Jesper Helbrandt understreger, at Digicure hellere ville have været krisen foruden, og han vedkender, at mange sikkerhedsfirmaer er hurtige til at råbe "ulven kommer".

- Vi kan konstatere, at andre firmaer ofte råber op om, at ulven er i baghaven. Vi er selvfølgelig glade for, at det også giver øget interesse for vores tjenester, men man skal nok passe lidt på. Vi finder det ikke etisk korrekt hele tiden at råbe "ulven kommer", siger han.

Samme melding kommer fra Ulf Munkedal.

- Sikkerhedsbranchen skal passe meget på ikke at sælge produkter på baggrund af skræmmekampagner. Folk vil altså ikke blive ved med at købe produkter af nogen, der forsøger at skræmme livet af dem. Det giver en boomerang-effekt, siger han.

Fort Consult er selv blandt de mest omtalte sikkerhedsfirmaer i medierne i forbindelse med krisen. Og omtale er helt fint, så længe det er baseret på faktuelle oplysninger, påpeger Ulf Munkedal.

Værre er det heller ikke

- For eksempel registrerede vi i sidste uge 400 hacker-angreb. Selv om det normale antal er 5-10 angreb om ugen, er det det laveste antal i syv uger. Så der er faktisk noget om snakken. Men værre er det altså heller ikke, siger han.

Både Ulf Munkedal og Jesper Helbrandt påpeger, at de mange hackerangreb i forbindelse med Muhammed-krisen primært har ramt private danskere, mindre webhoteller og små virksomheder.

- Det er karateklubbens hjemmeside og hjemmesiden med billeder af katten, der bliver ramt, mens de store virksomheder er godt beskyttet. Og det er jo ikke sådan, at folk holder op med at besøge fotohandleren, fordi hans hjemmeside er nede. Hvis man sørger for at tage en sikkerhedskopi af hjemmesiden med katte-billederne, så er det jo sådan set ok, siger Ulf Munkedal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere