Lønbøvlet i København fortsætter under KMD

Lønbøvlet i Københavns Kommune fortsætter, efter KMD har overtaget opgaven fra udskældte Accenture. De administrative byrder for løn-medarbejderne er eksploderet.

De administrative byrder er vokset eksplosivt for løn- og personalemedarbejdere i Københavns Kommune, efter kommunen sidste år skiftede til et lønsystem fra KMD.

Skiftet kom efter den udskældte it-leverandør Accenture fik en fyreseddel på grund af måneders lønkaos i kommunen.

- Jeg er ansat til personale- og lønadministration, og lønnen burde højest tage 25 procent af min tid, men den tager mere end 80 procent, siger personale-medarbejder Hanne Fledelius fra Handicapcenter Øst under Københavns Kommune.

Hun henviser til, at arbejdsgangene er blevet væsentligt tungere med KMD på lønopgaven.

Det skyldes blandt andet, at hun ikke længere selv elektronisk kan ændre lønoplysninger om medarbejdere i systemet, men i stedet skal udfylde blanketter, der efterfølgende skal sendes frem og tilbage.

KMD: Langt fra optimalt
- Det er ikke en fornuftig administrativ procedure, og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Vi skal have arbejdsglæde tilbage til lønmedarbejderne i Københavns Kommune, siger formand for fagforbundet HK Kommunal, Kim Simonsen.

Mens selve lønudbetalingerne til medarbejderne fungerer tilfredsstillende erkender chef for løn-service hos it-leverandøren KMD, Marius Winther Rasmussen, at arbejdsprocessen for løn-medarbejderne langt fra er optimal.

- Vi har ikke etableret en elektronisk understøttelse af arbejdet fra starten af hensyn til driftsikkerheden. Det er klart, at det virker tungt, at kommunen først skal udfylde en blanket og sende den til os, så vi kan taste ændringerne ind, siger Marius Winther Rasmussen.

Både Hanne Fledelius og Marius Winther Rasmussen fortæller, at blanket-modellen resulterer i, at oplysninger går tabt, og at ændringer af oplysninger i systemet forløber langsommeligt.

Ifølge Marius Winther Rasmussen er det en del af KMD's kontrakt med Københavns Kommune, at selskabet skal levere en portalløsning, så kommunens lønmedarbejdere selv kan ændre oplysninger i systemet.

Ikke tilfredsstillende

Portalløsningen forventes ifølge vicekontorchef i Københavns Kommune, Kasper Schmidt, at være i luften i løbet af 2006.

Han oplyser, at den samlede fejlprocent på lønudbetalingerne nu ligger på 2,2 procent, hvor KMD tegner sig for 0,7 procent og kommunen selv for resten.

Accenture har tidligere oplyst, at der kun var fejl i 0,22 procent af lønudbetalingerne, da selskabet blev fyret fra opgaven sidste år.

Udviklingen under KMD går ifølge Kasper Schmidt i den rigtige retning, men resultatet er endnu ikke tilfredsstillende.

Er KMD blevet pålagt en bod i forbindelse med løsningen af opgaven?

- Vi har løbende drøftelser med KMD om kvaliteten af lønanvisningen. Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvordan vi har håndteret de diskussioner, men vi har en dialog om kvalitetsniveauet, og det har de konsekvenser, som det nu har ifølge kontrakten, siger Kasper Schmidt.

Hos KMD oplyser pressechef Eva Louise Holm Østergaard, at selskabet ikke ønsker at drøfte kontraktforholdene mellem KMD og Københavns Kommune i medierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere