Motorola køber 250 nordjyske mobiludviklere

Motorola overtager nu den nordjyske udviklingsafdeling med 250 ansatte, som BenQ sidste år overtog med købet af Siemens' mobilafdeling. Afdelingen bliver nyt udviklingscenter for Motorola.

Omkring 250 ansatte hos BenQ i Nordjylland får nu ny arbejdsgiver for anden gang inden for et år.

Amerikanske Motorola er nemlig blevet enig med taiwanske BenQ om at overtage det nordjyske forsknings- og udviklingscenter samt omkring 250 ansatte, hvoraf hovedparten er ingeniører.

BenQ overtog afdelingen sidste år, da det taiwanske selskab købte hele Siemens' mobilforretning for en slik, efter Siemens i flere år havde døjet med milliardtab.

BenQ har siden lukket flere centre i Tyskland og centraliseret udviklingen i München.

Nu bliver afdelingen i Nordjylland så solgt videre til Motorola, der i forvejen har en stor udviklingsafdeling med flere hundrede ansatte i København med fokus på mobilteknologien Tetra.

De 250 nordjyske ingeniører vil fremover blive en del af Motorolas afdeling for mobile enheder, hvor de skal udvikle produkter og tjenester, der integrerer Motorolas teknologi med strategiske partneres teknologi.

- Afdelingen passer ekstremt godt ind i vores organisation. De bliver en stor hjælp for vores muligheder for at udvikle banebrydende produkter og tjenester til mobiltelefoner, og de vil også gøre det hurtigere for os komme på markedet med nye produkter, siger Jakob Cederquist fra Motorola til Computerworld.

Motorola og BenQ er enige om ikke at oplyse købssummen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere